Stagiul militar a fost astăzi pe masa discuțiilor dintre comisiile de apărare din Parlament și reprezentanții Ministerului Apărării, asta după ce șeful statului major al armatei a cerut de urgență o lege pentru pregătirea populației în caz de război. Cu mai multe informații despre acest subiect a venit reporterul Iasmina Ardelean, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Ce salariu are un pilot de avion în România? Mulți tineri visează la această meserie

„Situația s-a clarificat în sfârșit astăzi. (n. red. Marți, 6 februarie). Practic, Ministerul Apărării dorește introducerea stagiului militar voluntar, care să înlocuiască legea rezervistului voluntar pe care o avem acum. Astfel, toate persoanele cu vârste între 18 și 35 de ani se vor putea înscrie voluntar pentru acest stadiu, care ar urma să dureze patru luni, pentru o mai bună pregătire. De asemenea, aceștia vor fi chemați periodic la instrucție.

Se discută și despre o remunerație, pentru că, în prezent, militarii rezerviști sunt plătiți cu sume care pornesc de la 1.000 de lei pe lună, astfel încât să fie atrași cât mai mulți doritori. Deocamdată, proiectul așteaptă avizul Ministerului de Finanțe, după care ar putea fi introdus în ședință de Guvern, iar apoi în Parlament, unde ar mai putea suferi modificări”
, a declarat reporterul.