Minivacanța

de 1 mai 2023: Idei de destinații pentru weekendul prelungit. În anul 2023, bugetarii au parte de mai multe zile libere decât în anul precedent. Pentru a nu rămâne fără planuri pentru următoarele minivacanțe, v-am pregătit o listă cu idei de destinații pentru weekendul prelungit.

Minivacanța de 1 mai 2023. Câte zile libere sunt de Ziua Muncii

Angajații din România au în total 15 zile libere de la stat, potrivit Codul Muncii.

Ziua Muncii este sărbătorită anual pe data de 1 mai, iar bugetarii primesc o zi liberă de la stat. Deoarece ziua de 1 mai 2023 pică într-o zi de luni, asta înseamnă că angajații vor avea parte de o minivacanță de 3 zile, de sâmbătă până luni. Aceste zile libere reprezintă un prilej pentru români să își organizeze din timp o vacanță.

Minivacanța de 1 mai 2023. Idei de destinații pentru weekendul prelungit

Cei care își doresc să petreacă o vacanță de neuitat de 1 mai 2023, v-am pregătit o listă cu mai multe idei de locuri pe care le puteți vizita.

Minivacanță de 1 mai 2023. Vacanță la malul mării

Unele dintre cele mai frecvente vacanțe de 1 mai se desfășoară la malul mării, motiv pentru care nu aveau cum să lipsească de pe listă.

Fie că vrei să mergi cu familia sau cu prietenii, varianta de a îți petrece Ziua Muncii pe litoralul românesc este una ideală. Singurul dezavantaj poate fi aglomerația specifică perioadei.

Minivacanță de 1 mai 2023. Cheia, Prahova

În cazul în care v-ați plictisit de vacanțele la mare de 1 mai, o variantă ceva mai „răcoroasă” poate fi la munte. Cheia este una sat aflat în comuna Măneciu, județul Prahova. Este o destinație ideală pentru cei care vor să fugă de aglomerația orașului. În cazul în care aveți mai mult timp de plimbări, vă puteți plimba și în celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei.

Minivacanță de 1 mai 2023. Plimbare cu mocănița

Te poți plimba cu mocănița în mai multe regiuni din România. Printre acestea se numără: Maramureș, Bucovina, Transilvania și Banat. Cel mai cunoscut traseu este cel din Vișeul de Sus, Maramureș. O plimbare cu mocănița durează, aici, cel puțin șase ore, rută dus-întors.

Citește și: Idei de destinații de vacanța pentru Paște 2023. Unde poți mergi să sărbătorești Învierea Domnului

În funcție de locurile pe care vrei să le vizitezi, alege unul potrivit pentru traseul tău și te poți bucura de o priveliște de basm, chiar de la bordul unei mocănițe.

Minivacanță de 1 mai 2023. Cheile Bicazului

O altă destinație care merită vizitată în minicavanța de 1 mai 2023 este Cheile Bicazului. Cheile Bicazului sunt cotate ca fiind unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din România, fiind aflate în nord-estul țării, în județele Neamț și Harghita. În cazul în care doriți să vizitați și mai multe locuri de poveste, Lacul Roșu se află în apropiere.

Minivacanță de 1 mai 2023. City break

În cazul în care nu sunteți interesați de o vacanță în România, minivacanța de 1 mai 2023 poate reprezenta un prilej pentru a organiza un city break. Biletele și cazarea sunt recomandate să fie cumpărate din timp. Printre cele mai populare destinații de city break în perioada 1 mai sunt: Roma, Barcelona, Paris, Londra, Egipt și Viena.