Iar Guvernul a făcut miercuri seara, 20 septembrie 2023, ultimele modificări la pachetul de măsuri fiscale, după ce UDMR a contestat vehement câteva propuneri care vizau în special primăriile. Se va pune accent pe reducerea cheltuielilor bugetare, dar și pe supra impozitare a luxului. Diana Buzea, reporter NEWSTIME, a venit cu toate informațiile.

Citește și: Scumpirile sunt la ordinea zilei! Micii patroni spun că o să dea faliment: „Nu se mai poate vorbi de profit”

„S-au încheiat consultările privind noul pachet de măsuri fiscale, iar proiectul a ajuns în primă lectură, ce-i drept, pe masa Guvernului în ședința de miercuri seara. La începutul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că una dintre prioritățile guvernului este în acest moment reprezentată de reducerea de cheltuieli bugetare, urmată de combaterea evaziunii fiscale, dar și de suprataxarea luxului și viciilor. Astfel că guvernanții au în acest moment în plan reducerea numărului de posturi de conducere din instituțiile statului, eliminarea posturilor vacante, dar și stabilirea unei limite lunare de cheltuieli în instituțiile

statului prin plafonarea sporurilor.

De asemenea, guvernanții vor să suprataxeze și viciile, iar aici mă refer la alcool, la tutun, la băuturi care conțin foarte mult zahăr și, ulterior, a precizat premierul Marcel Ciolacu și la jocurile de noroc. Așa cum v-am spus, acest proiect a fost în primă lectură în ședința de Guvern de miercuri și urmează ca săptămâna viitoare să fie și adoptat.

Ulterior va merge la Parlament, unde Guvernul a anunțat deja că își va asuma răspunderea”, a declarat reporterul NEWSTIME.