O anchetă de amploare are loc în Dâmbovița, unde o bătrână de 88 de ani ar fi murit de frig. Femeia era internată într-un azil de bătrâni, însă cei din conducere aruncă vina pe echipajul ambulanței și spun că femeia ar fi făcut hipotermie în drum spre spital. Reporterul Adina Iliescu a venit cu mai multe detalii despre acest caz halucinant, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Încă un azil al groazei în București! Proprietarul clădirii a devenit extrem de agresiv cu jurnaliștii: „Și unde vrei să-i culce?”

„Bătrâna în vârstă de 88 de ani era internată în centrul pentru vârstnici din spatele meu din Mereni, în județul Dâmbovița. Seara trecută, acesteia i s-ar fi făcut rău, iar angajații azilului au sunat la 112. La fața locului, un echipaj de salvare a ajuns, a preluat o pe femeie și a dus-o de urgență la spitalul din Târgoviște. Doar că acolo medicii nu au mai putut face nimic pentru a îi salva viața bătrânei.

Doctorii care au preluat-o pe femeie susțin că decesul s-ar fi produs din cauza unui șoc hipotermic și asta pentru că temperatura sa corporală ar fi fost de 28 de grade Celsius.

Șeful azilului spune, însă, că femeia nu ar fi putut să moară de frig în clădire și susține acesta că în mașina de ambulanță nu ar fi fost încălzire. Este contrazis însă de echipajul de salvare, care spune că pe o distanță atât de scurtă nu se poate intra într-un șoc hipotermic.

Autoritățile au demarat o anchetă în acest caz și fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. A fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neglijență în serviciu. Deocamdată, acestea au fost informațiile”, a declarat reporterul.