O belgiancă era cât pe ce să nu mai poată călca în viața ei pe la Grădina Zoologică din pricina iubirii pentru un cimpanzeu. Femeia a plâns în hohote când a auzit vestea, mai ales că în ultimii patru ani maimuța i-a arătat atât de multă afecțiune încât a copleșit-o.

Citește și: Virgil a avut parte de o moarte cumplită. Bărbatul a fost ucis de câinele de luptă pe care îl îngrijea

Chita este cimpanzeul care i-a adus fiorii iubirii Adiei Timmermans. Belgianca l-a cunoscut acum patru ani la grădina zoologică din Antwerp și de atunci vizitele ei au fost regulate. Femeia l-a vizitat săptămânal pe cimpanzeul mascul, pe nume Chita, timp de patru ani, în ceea ce ea a descris ca fiind o adevărată „relație”.

Pe cei doi îi desparte geamul care delimitează țarcul maimuței, dar acesta nu a fost un impediment pentru femeia total îndrăgostită de Chita.

Reprezentanții parcului au considerat însă atașamentul om-maimuță exagerat și i-au interzis femeii accesul la zoo pe viață.

„Îl iubesc și mă iubește. Nu am altceva. De ce vor să-mi ia asta? Alte zeci de vizitatori au voie să ia legătura cu Chita, dar de ce nu eu?”, a declarat Asia Timmermans.

Ce s-a întâmplat cu Chita, după vizitele regulate ale femeii?

Lipsa comunicării cu alte animale i-a afectat cimpanzeului abilitățile sociale în cadrul grupului au motivat îngrijitorii, însă femeia este convinsă că sentimentele lui Chita sunt reciproce și nu înțelege de ce o relație despre care spune că este reală nu poate continua.

„Când Chita este înconjurat constant de vizitatori, celelalte animale îl ignoră și nu îl consideră parte din grup”,

a spus managerul grădinii zoologice Sarah Lafaut, pentru postul de televiziune ATV. 

Citește și: Guvernul a pus ochii pe hrana animalelor! Taxele din prețul mâncării necuvântătoarelor ar putea fi majorate

Presa din Belgia notează că interdicția a fost totuși ridicată ulterior, iar oficialii grădinii zoologice i-au permis femeii să revină, cu condiția să își schimbe comportamentul. În timpul vizitelor lor, cei doi nu aveau niciun fel de contact fizic, singurele lor momente se rezumau la a își „trimite pupici” și de a comunica.

Cu toate acestea, Timmermans crede că atracția lor este reciprocă.