Virgil a avut parte de o moarte cumplită. Un bărbat de patruzeci și șapte de ani a avut parte de o moarte înfiorătoare după ce a fost atacat de câinele de luptă al prietenului său. Animalul agresiv s-a năpustit și asupra nepoatei sale, în vârstă de paisprezece ani. A fost nevoie ca polițiștii să intervină cu spray lacrimogen pentru ca trupul neînsuflețit al bărbatului să poată fi recuperat.

Virgil a avut parte de o moarte cumplită. Nepoata sa a încercat să îl salveze, însă a fost la rândul ei atacată

În ultimii patru ani, Virgil a avut grijă de câinele prietenului său, cât timp acesta era plecat la muncă în județul Botoșani. Ieri seară bărbatul a mers să dea de mâncare animalului. Pentru că orele treceau și nu ajungea acasă, nepoata sa de paisprezece ani a mers să vadă ce se întâmplă.

„L-am văzut pe unchiul meu căzut jos și primul lucru care mi-a trecut în cap a fost să intru în curte și să încerc să fac ceva. Când am intrat a sărit câinele pe mine și eram și cu prietena mea. M-a agățat și de mână, și de picior. M-a fugărit prin curte, apoi am reușit într-un final să ies”, a povestit speriată nepoata victimei.

Speriată, fata și-a chemat tatăl în ajutor. În momentul în care la fața locului au ajuns și polițiștii, câinele era în continuare agresiv.

„În momentul în care a venit și poliția, și ambulanța, nu putea să intre nimeni înăuntru din cauză că, câinele nu lăsa pe nimeni înauntru. Dacă nu intervenea poliția cu un spray, să-l îndepărtăm, nu cădea jos din picioare sub nicio formă”,

a spus un localnic.

Citește și: Andreea Raicu a trecut prin clipe cumplite! Vedeta și-a deschis sufletul și a vorbit despre cea mai mare teamă a sa: „Am crezut că am să mor”

Câinele din rasa Amstaff era închis într-un loc special iar bărbatul avea instrucțiuni clare să nu-l lase liber. Cu toate acestea, porțile țarcului au fost găsite deschise.

Proprietarul animalului este în stare de șoc și spune că, deși până acum nu i a făcut probleme, ia în calcul varianta de a-l eutanasia.

„Foarte șocat. Era prietenul meu cel mai bun. Și acum, în momentul de față, nu cred că îl păstrez(n.red. câinele)”, a mărturisit proprietarul patrupedului.

În urma mușcăturii bărbatul nu a mai avut nicio șansă. Când a ajuns la spital, omul nu mai prezenta semne vitale, având însă hemoragie cauzată de mușcăturile animalului de luptă.

Sătenii se tem să mai iasă din case după ce Virgil a fost ucis de câinele de luptă

După incidentul care a șocat comunitatea, oamenii din sat se tem să mai iasă din casă. În timp ce unii nu găsesc nicio justificare față de agresivitatea patrupedului, alți localnici cred că de vină pentru toată tragedia sunt temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă.

„Cred că de la caniculă. Câinele era cuminte, era educat, era îngrijit. Din cauza caniculei a atacat”, a fost părerea unui sătean.

Specialiștii atrag atenția că în spatele agresivității câinilor s-ar putea ascunde mai mulți factori.

Citește și: Bobi, cel mai bătrân câine din lume

„Una din cele mai mari probleme legate de câinii, mai ales câinii mari, care au și ei un potențial de agresivitate foarte ridicat, este faptul că lumea nu îi socializează”, a declarat un specialist.

În acest caz a fost deschis un dosar penal iar autoritățile fac cercetări pentru a stabili cine se face vinovat de moartea prematură a bărbatului. Până la finalizarea anchetei, câinele va rămâne la proprietarul său.