Pacienții care vin la camera de gardă și nu prezintă o urgență medicală sau nu au bilet de trimitere de la medicul de familie vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar. Spitalele au introdus consultațiile la cerere care trebuie plătite de pacienți. Cu mai multe detalii despre acest subiect reporterul Andra Ionescu.

Citește și: Riscăm să plătim consultația la medicul de familie! La cât pot ajunge prețurile?

„Dacă mergeți la camerele de gardă și nu sunteți un caz de urgență ori nu aveți trimitere de la medicul de familie, ei bine, să știți că doctorii vă pot pune să plătiți consultația sau investigațiile. Totul vine după ce trei din zece pacienți se prezintă în camerele de primiri urgențe ale spitalelor pentru orice fel de consultație, în loc să meargă mai întâi la medicul de familie, așa cum ar fi normal, să știți că tocmai pentru a descuraja acest obicei spitalele au introdus această consultație la cerere, iar toți banii obținuți sunt

pentru aparatura medicală. Vă reamintesc faptul că spitalele au un sistem de coduri de urgență clasificate în funcție de importanța cazurilor care se prezintă la camerele de gardă. Acestea variază de la roșu pentru persoanele care au nevoie de resuscitare pentru că viața le este pusă în pericol până la albastru pentru, spre exemplu, pentru persoanele care se prezintă cu amigdalite, colici, biliare, viroze respiratorii și au practic funcții vitale.
Deocamdată, acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul NEWSTIME.