Un bărbat și-a găsit partenera de viață acasă inconștientă și a sunat imediat la 112 pentru ajutor. O ambulanță a ajuns rapid la pacientă și a transportat-o la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Ploiești. Aici, soțul victimei a avut un prim șoc.

„La zece i-a făcut acolo o tomografie și zice: domnule, nu avem doctor neurolog, nu avem ce face cu dânsa. Noi avem convenție cu Târgoviște, hai să o ducem la Târgoviște”,

povestește soțul pacientei.

Soțul pacientei a apelat în final la o ambulanță privată și a adus-o pe soția sa la București

La ora 12 femeia ajungea la Unitatea Medicală din Târgoviște. Neurologul de aici a consultat-o, i-a dat o schemă de tratament și a trimis-o înapoi la Ploiești. În jurul orei 14, femeia a revenit în UPU și acolo a rămas peste noapte.

„A doua zi dimineață m-am dus, nu avem neurolog 2,3 zile, era sâmbătă, duminică și luni. Aici avem voie să o ținem numai 24 de ore, la UPU”, a mai spus bărbatul.

Disperați să își salveze soția bărbatul a semnat pe propria răspundere ieșirea din spital și a căutat o altă soluție. A apelat la serviciile unei ambulanțe private și a plecat cu femeia în Capitală, dar inclusiv aici s-a lovite de blocaje: „La Elias la fel, n-am găsit pe nimeni acolo și

am ajuns la Institutul de Neurologie, unde trebuia să ajungem.”

Abia când a ajuns la al patrulea spital un medic s-a ocupat de femeie.

„Avem doi medici care vin jumătate sau fracție de normă de la alte instituții sanitare și fac consultații în UPU sau văd bolnavii de pe secții, pentru că cu cei trei nu facem față”, a declarat Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean Ploiești.

„Durează, păi dar vă dați seama, disperarea a fost... nu știam ce să mai fac, disperarea a fost groaznică. Sechelele sunt. E paralizată pe partea dreaptă, mâna dreaptă, piciorul drept și vorbire”, a mai spus omul.

Lipsa medicilor este din păcate o problemă la nivel național.