Cu boxele date tare, colindătorii moderni au început să ia la pas străzile orașelor în speranța unui câștig ușor. Pentru a spori încasările, vestitorii crăciunului apelează la costumații cât mai originale. La Brașov de pildă, capra tradițională seamănă mai degrabă cu un personaj din desene după ce a fost vopsită în galben.

Înarmați cu tobe și fluiere, câțiva bărbați colindă străzile din Brașov cu urale cel puțin ieșite din comun.

Pentru a atrage atenția colindătorii de ocazie au în arsenalul lor și două capre desprinse parcă din desenele animate. În evidență iese de departe capra în culori inedite: galbenă cu urechi roșii, care are aceleași culori ca a unui pokemon.

Uimiți de apariția ciudată dar și de versurile care nu seamănă deloc cu cele tradiționale, trecătorii se minunează: „Capră sigur nu e. Cerșesc, cam atât”, „Pentru copii cred că nu e chiar o plăcere să vadă genul ăsta de tradiții.

Dacă intenția ar fi pură, de a transmite un sentiment de sărbătoare, n-am avea nimic cu ei.”

Citește și: La ce oră vine Moș Crăciun în 2023: Acesta este momentul în care se pun cadourile sub brad. Obiceiuri și tradiții pentru seara de Ajun

În ultimele zile rețelele de socializare s-au umplut de filmulețe cu indivizi deghizați în colindători care vor să încaseze câștiguri rapide.

De exemplu, câțiva bărbați au fost prinși în timp ce mimau cântatul. Iar exemplele continuă, de la colinde puse cu boxa până la cântece de sărbători remixate cu muzică trap.

„Mie una nu-mi transmite neapărat spiritul Crăciunului. Cred că pentru ei e ceva economic, de a face bani, părerea mea”, mai spun oamenii.

Grupurile de colindători zgomotoși și riscă amenzi usturătoare, mai ales dacă deranjează orele de liniște.

Aceștia pot fi sancționați cu sume cuprinse între 200 și 1500 de lei pentru tulburarea liniștii publice.