În prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va avea fluctuații semnificative, începând de la 30-32 de grade în primele zile, ajungând la 37 de grade pe 2 august, după care va scădea din nou la 32 de grade pe 4 august.

Prognoza meteo august 2024

În cea de-a doua săptămână, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 35-36 de grade.

În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta va fi de 14-16 grade între 29 iulie și 2 august, urmând să se stabilizeze în jurul valorii de 18 grade ulterior.

Prognoza meteo pentru perioada 29 iulie – 11 august la munte

În prima săptămână, media regională a temperaturilor maxime va avea fluctuații semnificative, începând de la 30-32 de grade în primele zile, ajungând la 37 de grade pe 2 august, după care va scădea din nou la 32 de grade pe 4 august.

În cea de-a doua săptămână, se va înregistra o medie a temperaturilor maxime de 35-36 de grade. În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta va fi de 14-16 grade între 29 iulie și 2 august, urmând să se stabilizeze în jurul valorii de 18 grade ulterior.

Citește și: VIDEO Contractul lui Simion, plângeri penale! Zeci de oameni se calcă în picioare să îl semneze

La sfârșitul lunii iulie, temperaturile minime vor scădea la o medie de 8 grade (30 și 31 iulie), iar pentru restul perioadei de prognoză se estimează valori cuprinse între 12 și 14 grade.

În prima zi (29 iulie), se vor înregistra averse pe arii restrânse, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Totuși, probabilitatea de ploi pe arii mai extinse va fi mai mare în zilele de 4, 5 și 6 august.

Vremea va fi neobișnuită în luna august

Vremea neobișnuită continuă și în luna august. Meteorologii anunță o probabilitate ridicată ca temperaturile să depășească valorile normale în ultima lună de vară din 2024. Iunie a fost deja considerată cea mai caldă lună de la începutul măsurătorilor meteorologice, iar iulie pare să aibă toate șansele să stabilească noi recorduri de căldură.

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat că temperaturile medii ar putea fi mai ridicate decât în mod normal. Aceste estimări se referă la întreaga lună august 2024.

Citește și: VIDEO Record de interventii pe litoral! Un bărbat de 74 de ani este de negăsit de pe o plajă din Constanța

„Cea mai caldă săptămână pare a fi 5 – 12 august.

De asemenea, săptămânile 12 – 19 august şi 19 – 26 august, practic cele trei săptămâni indică o probabilitate de a avea abateri termice pozitive mai mari de două grade Celsius. Din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii, în medie, vor fi cantităţi deficitare la începutul lunii august, după care ne apropiem de normalul pluviometric al fiecărei săptămâni. Cu siguranţă însă nu putem estima dacă luna august va putea fi mai caldă decât luna iulie. Putem face aprecieri doar din perspectiva a ceea ce înseamnă tendinţa regimului de temperaturi şi a cantităţilor săptămânale pe întreaga lună de precipitaţii”, a precizat Elena Mateescu.