Un șef din poliție care ar fi avut o relație cu fata este bănuit că ar fi maltratat-o și supus-o unor umilințe care au împins-o la gestul șocant. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar comisarul a fost destituit din funcția de conducere și mutat la un alt post rural din județ.

O tânără de 18 ani din Suceava și-a luat viața, după ce ar fi fost maltratată de fostul iubit ofițer

Oamenii au făcut și o petiție online prin care cer dreptate pentru tânără. Ioana împlinise recent 18 ani, și în spatele zâmbetelor pe care le afișa pe rețelele de socializare ar fi ascuns o dramă care o măcina.

Fata se despărțise recent de șeful poliției din comuna unde locuia, Broșteni. Se pare că Ioana s-ar fi plâns că era bătută și maltratată de bărbatul de ani, care ar fi umilit-o inclusiv în fața colegilor săi arătându-le poze cu ea dezbrăcată.

Dovadă stau mesajele pe care tânăra le-a trimis unei prietene: „M-a distrus emoțional, e ultimul terminat, nu-l mai iert, dar recunosc că l-am iubit cel mai mult.” În aceeași conversație, Ioana se plângea că se simte mai singură ca niciodată: „ N-am pe nimeni Raluca, pe nimeni, n-am niciun ban.”

Citește și: VIDEO O nouă față pentru aeroportul Henri Coandă. Sistemul de climatizare va fi pus la punct

Ioana fusese luată în plasament la Broșteni și s-ar fi certat cu familia adoptivă din cauza relației pe care o avea cu polițistul: „Ioana avea un loc de muncă, locuia singură într-o garsonieră. Din păcate, atașamentul față de părinți era deteriorat, mama nefiind prezentă în viața fetelor” Înainte să își pună capăt zilelor, Ioana a postat pe Instagram mesajul „Bine ai venit la show ul final”, scris în engleză, apoi a sunat la poliție și a anunțat ce vrea să facă.

Tânăra a postat un mesaj pe rețelele de socializare, înainte de evenimentul tragic

Între timp, sora ei care văzuse notița, a mers să o caute, însă a găsit o fără suflare. Apropiații sunt convinși că fata s-a sinucis, pentru că nu a mai putut să lupte cu traumele provocate de polițist.

Cert este că Ioana nu-și găsea locul în lume și se învinuia pentru asta, inclusiv în unele conversații cu ofițerul: „Niciodată n-am fost de ajuns, oricât de mult am

învățat, oricât de cuminte am fost, oricât de tare am tras să le demonstrez părinților mei că sunt bună, nu a mers, oricât am încercat să fiu de înțelegătoare n am reușit să fiu o soră bună n am reușit să fiu o adolescentă normală.”

Citește și: Ce a decis Emily Burghelea, la puțin timp după accidentul din Mauritius. Vedeta a împărtășit totul cu internauții: „La recomandarea psihologului”

Moartea tinerei este anchetată acum penală. În fața jurnaliștilor, colegii polițistului tratează subiectul cu zâmbetul pe buze și anunță o banală verificare internă. „Având în vedere și suspiciunile privind comportamentul deontologic al unui polițist din localitate, se desfășoară activități specifice și prin cadrul structurii de control intern din cadrul IPJ Suceava.”

În plus, peste 1000 de persoane au semnat o petiție numită „ Dreptate pentru Ioana” Oamenii își ridică semne de întrebare pentru că la locul tragediei a mers chiar ofițerul acuzat de maltratare. Telefonul Ioanei a fost luat la secția unde lucrează comisarul, iar criminaliștii nu ar fi fost chemați.