Băiatul își acuză colegii de clasă că l-ar fi sedat și agresat sexual într-o cabană din Harghita. Faptele s-ar fi produs în timpul programului „Școala Altfel”. Părinții băiatului agresat au aflat despre aceste orori și au sesizat poliția.

Un elev de 17 ani a fost abuzat de colegii săi de clasă într-o excursie

Elevii unui liceu de prestigiu din Brașov au mers într-o excursie în cadrul programului „Școala Altfel” S-au cazat într-un complex din Harghita, acolo unde s-ar fi petrecut ororile.

Surse din anchetă spun că un adolescent de 17 ani ar fi fost sedat, iar apoi ar fi fost agresat sexual de o fată și un băiat. Scenele ar fi fost filmate de alți elevi. „După ce s-au întors din excursie cei aproximativ 40 de elevi ai liceului nu au suflat nicio vorbă în legătură cu presupusele agresiuni. Nici măcar cei patru profesori supraveghetori nu știau că în excursie ceva s-a întâmplat”

Citește și: VIDEO O minoră care a condus fără permis a distrus 5 mașini. Pagubele materiale sunt de ordinul sutelor de mii de euro

Abia în luna ianuarie, după ce părinții au făcut plângere și conducerea școlii a fost informată despre aceste întâmplări: „A venit un părinte și a reclamat acest incident despre care nimeni n-a avut niciun fel de știință.

Părinții au spus că a fost copilul agresat.” Dosarul penal a fost preluat de DIICOT. Din lipsă de probe, procurorul de caz a clasat dosarul, însă magistrații de la tribunalul pentru minori au decis redeschiderea cazului. „Într-o primă fază am înțeles că în anchetă au fost implicați zece colegi, iar acum din cei zece probabil că au fost selectați doar șase pentru audieri în continuare.”

Faptele s-ar fi produs în timpul programului „Școala Altfel”

Băiatul agresat ar fi păstrat tăcerea de rușine, chiar dacă în tot acest timp a fost nevoit să dea ochii cu presupuși agresorii la școală. „ A fost o perioadă foarte, foarte stresantă, foarte, foarte greu de dus, în care trebuie să te duci acolo în fiecare zi și să primești același tratament și să nu poți să vorbești despre asta.

Pentru că probabil nici nu ai încredere că lucrurile se vor schimba”

Citește și: VIDEO Bătaie în stradă pentru inima unui bărbat. Victima nu a încercat să riposteze

Presupusele filmări din timpul agresiunilor nu au mai fost găsite de procurori. Chiar și așa, elevii acuzații de comitere a acestor orori, dar și presupusa victimă vor fi audiați în următoarea perioadă.