Cereau taxe de protecție, iar cei neascultători erau pedepsiți extrem de dur. Ultimele episoade sângeroase au declanșat descinderi ca în filme cu mascați, câini de luptă și un elicopter ridicat peste localitate. Polițiștii nu i-au căutat doar pe cei implicați în răfuielile violente de stradă. Alți 19 indivizi dați în urmărire la nivel european s-ar fi ascuns aici. N-au reușit să pună mâna pe toți Între clanuri ar fi apăsat butonul operațiunii Țăndărei.

Descinderi ca-n filme după răfuielile sângeroase

Cu o săptămână în urmă, rivalii s-au bătut în stradă ca în junglă. De două ori la rând. Aceste imagini au fost filmate vineri când de față cu poliția s-a lăsat cu vărsare de sânge. Bărbatul povestește în ce teroare se scaldă localitatea în care zeci de indivizi au ajuns stăpâni. Drept dovadă e captura polițiștilor, care au scos din palatele aurite un arsenal de luptă.

Bâte, macete, săbii, pistoale și puști. Asta ascundeau rău făcătorii în case. Unii dintre ei nici măcar nu se sfiau să se afișeze public înarmați în fotografii menite să intimideze. Iar amenințările au curs chiar și pe rețelele de socializare, pe semne că indivizii nu mai au teamă de nimic.

Citește și: VIDEO O femeie bătută de soț la o stație de metrou din Capitală a fost salvată de altă femeie. Victima a refuzat să depună plângere

Săptămâna trecută au fost reținuți cinci indivizi care au luat parte la răfuială. Acum s-au făcut percheziții în 23 de adrese, atât la agresori, cât și la victime. Nu se crăpase de ziuă când ca într-un veritabil film de acțiune cei de la forțele speciale au sărit gardurile impunătoarelor palate și au spart ușile ca să descindă peste suspecți.

Deasupra localității a fost ridicat și un elicopter pentru ca anchetatorii să observe orice mișcare, mai ales dacă vreunul dintre cei căutați încerca să scape cu fuga, căci pe lângă cei

implicați în răfuiala violentă alte 19 persoane au fost ținta operațiunii. Vorbim despre infractori cu condamnări în diverse țări ale Europei despre care existau suspiciuni că s-ar ascunde aici.

Oamenii din orașul Țăndărei trăiesc cu frica

„Sunt căutate diverse infracțiuni pe teritoriu altor state pentru că sunt emise mandate în exterior și infracțiuni de furt, tâlhărie și să zicem așa infracțiuni mai grave.”

De frică, localnicii nu vorbesc despre infernul pe care îl trăiesc sub imperiul luptelor de stradă din localitate. Orașul țăndărei a fost practic blocat, absolut toate mașinile care au intrat sau ieșit din localitate au fost oprite și percheziționate.

Citește și: VIDEO Occidentul se teme că va escalada conflictul. Românii și-au înregistrat prezența la Ambasada României în Beirut

„Colegii de la rutiere opresc toate autoturismele care intră sau ies din țăndări tocmai pentru a verifica dacă persoanele sunt urmărite, dacă sunt căutate, dacă dețin

bineînțeles permis de conducere și dacă autoturismul este a lor sau nu.” După descinderile maraton 17 persoane au fost duse la audieri.