Este scandal în Egipt, după ce autoritățile au anunțat că vor să restaureze una dintre cele mai cunoscute piramide. Demersul, care a fost numit proiectul secolului, a atras critici din partea specialiștilor, dar și a internauților, care s-au întrecut în glume pe seama subiectului.

O filmare publicată în mediul online cu șeful Consiliului Superior al Antichităților din Egipt a stârnit un val de critici în toată lumea, asta după ce autoritățile au anunțat că vor să restaureze piramida lui Menkaura cu ajutorul unor arhitecți japonezi.

Planul s-ar întinde pe trei ani și ar urma să cuprindă mai multe etape. Piramida a fost inițial acoperită de bucăți de granit, care au căzut odată cu trecerea timpului.

Citește și: Și-au riscat viața pentru energia Sfinxului! Turiștii au fost la un pas să își piardă viața pe platoul Bucegi, în plin cod portocaliu de viscol

Guvernul vrea să o aducă la forma inițială folosind rocile care se află în zonă.

Inițiativa nu a fost bine primită de istoricii din Egipt: „Singurul lucru care lipsea erau să fie puse plăci pe piramida lui Menkaura. Toate principiile internaționale privind renovările interzic astfel de intervenții.”

Scandalul a atras rapid și atenția publicului, iar internetul este plin de glume pe seama subiectului: „Când va fi planificat proiectul de îndreptare a turnului din Pisa?”, „În loc de plăci, de ce nu tapetăm piramidele?”

Potrivit jurnaliștilor publicației The Telegraph, valul de critici privind restaurarea piramidei a determinat Ministerul Antichităților din Egipt să oprească lucrările pentru a reexamina proiectul.