Praga a fost cuprinsă de haos în urma unui atac armat care a avut loc la o universitate situată într-o zonă turistică foarte aglomerată. Un individ a deschis focul la întâmplare de pe acoperișul facultății și a ucis 14 oameni. După aproape o jumătate de oră în care a semănat teroare, atacatorul a fost neutralizat de polițiști. S-a aflat ulterior despre el că își omorâse propriul tată înainte să comită acest masacru.

Oamenii din zonă au luat-o la fugă ca să se salveze. Studenții care se aflau în clădire în momentul atacului s-au baricadat în sălile de curs

Alarma s-a dat în jurul prânzului la facultatea de arte situată în orașul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul Charles, un punct turistic extrem de aglomerat. Din interiorul universității s-au auzit mai multe focuri de armă iar, ca să scape din calea gloanțelor, oamenii au luat-o la fugă.

Panicați, mai mulți studenți din universitate s-au baricadat în sălile de curs. Au blocat ușile cu scaune și birouri în timp ce alții au încercat să scape pe geam. Zece tineri au fost filmați atunci când își riscau viața și se adăposteau pe acoperișul facultății. Atacatorul ar fi ucis cel puțin 11 persoane iar alte câteva zeci au fost rănite. Forțele de ordine au intervenit imediat și au cerut populației din zonă să caute adăpost și să nu iasă pe stradă.

Din primele informații ar fi vorba despre un tânăr care studia la universitatea unde a avut loc atacul. Individul ar fi urcat la etaj, iar de acolo a semănat teroare. O fotografie în care apare cu o armă cu lunetă în mână a fost făcută publică de autorități.

După o jumătate de oră de haos, forțele de ordine au transmis că atacatorul a fost neutralizat.

Întreaga zonă a fost evacuată până la finalul investigațiilor. Potrivit cadrelor medicale care au intervenit, mulți dintre cei care au supraviețuit dar au fost răniți sunt în stare critică la spital.

La începutul acestei luni Comisarul European pentru Afaceri Interne a avertizat că există un risc uriaș de atacuri teroriste în țările din Uniunea Europeană înainte de Crăciun și în contextul războiului din Orientul Mijlociu.

Autoritățile din Cehia nu au anunțat deocamdată dacă atacul armat din capitala Praga are legătură cu vreo cauză extremistă.