S-a dat din nou alarma în sudul țării, după ce o dronă care țintea porturile din Ucraina a căzut pe teritoriu românesc. În urma impactului, s-a format un crater adânc de peste un metru. În prag de sărbători, românii din satele de la graniță spun că nu mai au liniște, iar fiecare zi o trăiesc cu spaima unui nou atac. Atenție, urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional. 

Citește și: Prima dronă cu explozibil a căzut în Tulcea. Localnicii se tem de ceva mai rău

Sunetul dronelor s-a auzit din nou aseară la granița României. În mijlocul nopții, locuitorii din județele Tulcea și Galați au primit un mesaj RO-ALERT care îi avertiza să se adăpostească. „Ne sperie, dar vă dați seama că nu avem unde să plecăm”, a spus un localnic.

Mai multe drone au fost lansate asupra porturilor Reni și Izmail din Ucraina. Resturi din una dintre drone s-au prăbușit pe un câmp aflat la 4 km de localitatea Grindu din Tulcea. În urma impactului cu solul, s-a format un crater ca de obuz, de un metru și jumătate adâncime. „S-a auzit foarte tare. Am crezut că este ceva la mine în curte. Am ieșit afară, nu era nimic.

Am crezut că a căzut o poartă”, a declarat o femeie, care la un moment dat a izbucnit în lacrimi. 

Ministerul Afacerilor Externe anunță că îl va convoca pe ambasadorul Federației Ruse

Această femeie ne povestește că sărbătorile i-au fost distruse de teama că oricând s-ar putea întâmpla o nenorocire. Aseară, alarma de pericol a răsunat timp de aproape 5 ore în zona porturilor ucrainene.

În tot acest timp, românii nu au închis un ochi. Neculai Neagu, primarul localității unde au căzut resturile de dronă spune că a aflat din presă despre incident.

Reporter: Puneți sub semnul întrebării comunicatul MAPN?
Primar: Bineînțeles că îl pun că nu am niciun cadru de armată la Grindu să îmi spună că a căzut o dronă la 4 km de dumneavoastră.

Lumea s-a obișnuit acum. Mai mult îi sperie RO-Alert-ul. Sunt bătrâni, bolnavi, vă dați seama când aude RO-Alert pentru el e ceva îngrozitor. 

Astăzi, resturile dronei au fost ridicate şi duse la expertiză. În urma incidentului, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că atacurile încalcă normele de drept internațional umanitar și anunță că îl va convoca pe ambasadorul Federației Ruse. Un alt raid aerian ar fi avut loc chiar deasupra României în urmă cu o săptămână.

Aceasta este a cincea oară când o dronă rusească ajunge pe teritoriul țării noastre.