Situația este gravă pe frontul de lângă țara noastră. O a patra dronă rusească a căzut miercuri pe teritoriul României, la granița cu Ucraina. Polițiștii de frontieră au observat un incendiu în localitatea Ceatalchioi din județul Tulcea, iar când au ajuns acolo au descoperit un crater uriaș.

Oficialii spun că, de această dată, nu este vorba despre o dronă de supraveghere, ci despre un dispozitiv care a explodat atunci când a atins solul.

Aproape de miezul nopții, oamenii din Tulcea și Galați au primit mesaje ro alert, care îi avertizau în legătură cu un posibil pericol din cauza bombardamentelor dintre Rusia și Ucraina.

Câteva minute mai târziu, în apropierea malului drept al brațului Chilia, la granița cu Ucraina, polițiștii de frontieră au observat un incendiu. Au mers să verifice și au descoperit un crater uriaș, produs de o dronă care s-a prăbușit.

„Drona a fost găsită într-un crater care are un diametru de patru metri și o adâncime de un metru și jumătate. De altfel, pământul pare să prezinte urme de arsură, ceea ce înseamnă că, în urma impactului, aici ar fi avut loc și o explozie. Totodată, în același loc găsim și resturi ce par a fi de la o dronă”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.

Din fericire, zona în care drona s-a prăbușit nu era locuită. Autoritățile s-au mobilizat de urgență și au demarat investigații.

Au fost luate măsuri de securizare a zonei și au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor conform procedurilor. Surse din anchetă spun că, de această dată, incidentul este diferit. Nu era o simplă dronă de supraveghere ci un dispozitiv care a explodat la impactul cu solul.

Locuitorii din zonă sunt îngrijorați de cele întâmplate și nu mai au deloc liniște.

Citește și: Dronă prăbușită pe malul Mării Negre, în Bulgaria, la distanță mică față de Vama Veche! Ce spun specialiștii

Nu este primul incident care are loc pe teritoriul României din cauza atacurilor rusești asupra Ucrainei. Alte trei drone s-au prăbușit în țară, aproape de granița cu Ucraina, de la începutul războiului.

MApN transmite că va continua misiunile de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situații.