Este a șasea zi de război între Israel și gruparea Hamas, iar atrocitățile se țin lanț. În timp ce armata israeliană încă descoperă femei și copii omorâți cu bestialitate de teroriști, palestinienii mor pe capete în atacul agresiv asupra Fâșiei Gaza. Mai mult de atât, aici curentul a fost întrerupt pentru cele peste două milioane de locuitori care nu-și mai pot trata nici măcar răniții în spitale. Invazia terestră a israelienilor ar putea fi demarată din minut în minut.

Președintele Turciei critică dur metodele armatei israeliene de a răspunde atacului grupării Hamas

Imaginile terorii și ale cruzimii sunt filmate în apropiere de frontiera cu Fâșia Gaza. Aici, teroriștii din gruparea Hamas au semănat moarte din casă în casă. La câteva zile de la masacru, armata israeliană a venit să adune victimele, însă ororile de la fața locului îi îngrozesc până și pe soldații  trecuți prin scenele dure ale războiului.

Acum, dintre locuințe arse și mașini vandalizate, soldații israelieni adună zeci de cadavre ale civililor, dar și ale luptătorilor Hamas. La locul masacrului militarii susțin că au găsit nu mai puțin de patruzeci de bebeluși și copii uciși cu bestialitate.

Un act terorist de o violență cutremurătoare făcut de gruparea Hamas, pentru care acum plătesc palestinieni nevinovați. Peste noapte forțele armatei israeliene au lovit optzeci de ținte despre care forțele de apărare spun că au fost folosite de Hamas pentru a dirija atacuri împotriva Israelului.

Palestinienii susțin că armata israeliană nu țintește clădiri sau instituții specifice, ci rad de pe fața pământului cartiere întregi din Gaza. Mai mult, israelieni sunt acuzați că folosesc bombe cu fosfor alb, arme interzise împotriva civililor.

Bombardată, dar și izolată de alimente și combustibil, populația din Gaza trebuie să mai facă față unei provocări: curentul electric a fost întrerupt în Fâșie după ce singura centrală electrică din zonă a încetat să mai funcționeze.

În acest context, președintele Turciei critică dur metodele armatei israeliene de a răspunde atacului terorist al grupării Hamas. Armata israeliană a mobilizat trei sute de mii de rezerviști pentru a intra în casa Hamasului, așa cum este considerată acum Fâșia Gaza.

Pe toată lungimea graniței, tancurile așteaptă comanda iar, din clipă în clipă, operațiunea terestră ar putea să înceapă. Armata israeliană a primit deja și primele echipamente militare americane.