Este a cincea zi de la izbucnirea războiului dintre israelieni și gruparea Hamas iar bilanțul deceselor în ambele tabere a ajuns la trei mii de morți. În timp ce Fâșia Gaza este bombardată continuu de luni seară, Israelul se pregătește să lanseze și ofensiva terestră. Ca răspuns, Hamas amenință că va bombarda Tel Avivul.

Zece octombrie 2023. În Israel, familiile își plâng morții și se roagă să le fie înapoiate rudele luate prizoniere.

În Gaza, oameni nevinovați își cară copiii răniți pe brațe, în zgomotul asurzitor al rachetelor care brăzdează cerul. Imaginile terorii și ale suferinței împânzesc rețelele de socializare. Peste noapte, ca urmare a atacului terorist comis de gruparea Hamas, Israelul a lovit în plin Fâșia Gaza. Spitalele palestiniene sunt copleșite de numărul mare de răniți, clădirile sunt puse la pământ iar în jur miroase a moarte. Aici, ținta sunt teroriștii, însă victime cad și civili: familii rămase fără case, mame, copii.

Conform prim-ministrului israelian, coșmarul celor din Gaza este abia la început. Doar că Fâșia Gaza nu este doar casă pentru Hamas, ci și pentru alte două milioane de oameni nevinovați. Israel a intensificat atacurile aeriene asupra Fâșiei Gaza dar a și izolat-o de alimente, combustibil și energie electrică, ceea ce va duce la înfometarea populației iar, așa cum se vede pe hartă, palestinienii nici nu au unde fugi din această închisoare în aer liber.

Blocada totală a fâșiei gaza, care se află deja sub un asediu israelian de șaisprezece ani, a fost condamnată de Organizația Națiunilor Unite, iar OMS a cerut marți deschiderea unui coridor umanitar.

În timp ce palestinienii sunt sub asediu, israelienii se tem că s-ar putea să nu și mai vadă niciodată apropiații și rudele luate ostatice. Hamas a amenințat că va executa câte un prizonier israelian pentru fiecare casă de civili bombardată fără avertisment iar, pentru a amplifica teroarea, gruparea se lăuda pe rețelele de socializare cu atrocitățile săvârșite în aceste

zile.

În urma tragediilor din ultimele zile, dar și la îndemnul comandamentului armatei de a se aproviziona cu apă, și israelienii au dat buzna în supermarket-uri pentru a-și face provizii iar, conform The Times of Israel, sticlele cu apă deja nu se mai găsesc. Tot marți și Vladimir Putin și liderul suprem al Iranului au reacționat pentru prima dată la războiul din Orientul Mijlociu, conflict pe care multe voci îi acuză că l-ar fi alimentat.

Până acum armata israeliană a anunțat că a ucis peste 1500 de teroriști care se aflau pe teritoriul său.