Ucraina este zilele acestea ținta unei întregi serii de atacuri rusești. Un centru comercial din estul țării a fost lovit în plină zi. Explozia în urma căreia au murit șaisprezece oameni, inclusiv un copil, este surprinsă pe camerele de supraveghere ale unui magazin. Imaginile și informațiile din acest articol pot avea un puternic impact emoțional. Explozia puternică are loc chiar într-o piață din orașul Kosteantînivka, iua în amiaza mare.

Citește și: Bucăți dintr-o dronă rusească, găsite în România! Klaus Iohannis a reacționat: „O astfel de situație ar fi complet inadmisibilă”

„Cel puțin alte 20 de persoane sunt rănite. Sincerele mele condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor. Serviciile de urgență lucrează la fața locului. Incendiul a fost localizat. Ajutăm victimele", este anunțul făcut prim-ministrul ucrainean Denîs Șmîhal pe Telegram.

Centrul comercial este zguduit din temelii, geamurile se sparg, iar oamenii cad la pământ. În urma exploziei, cel puțin șaisprezece persoane, inclusiv un copil au fost ucise, conform președintelui Zelensky. Alte douăzeci și opt de persoane au fost grav rănite. Imaginile filmate de salvatorii veniți la fața locului surprind dimensiunea tragediei. Piața, magazinele și o farmacie sunt făcute scrum.

Militarii scotocesc printre dărmături cu speranța că cineva mai poate fi salvat, pleacă însă doar cu trupurile neînsuflețite ale celor care au pierit pe loc.

Masacrul a avut loc chiar în timp ce secretarul de stat american Anthony Blinken este la Kiev pentru întâlniri cu oficialii ucraineni cheie, inclusiv cu președintele Volodimir Zelensky.

Klaus Iohannis, după ce au fost descoperite bucăți dintr-o dronă rusească pe teritoriul României 

Autoritățile române au confirmat că au găsit pe pământ românesc bucăți din drone ce par să provină de la atacurile rusești din portul Ismail.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării subliniază faptul că țara noastră nu este ținta unui atac. În cadrul summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care a avut loc la București, președintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații despre acest incident. 

„În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale României, stat aliat NATO”,

a declarat președintele României.