Ceremonie grandioasă de Ziua Marinei! De Ziua Marinei, la Constanța 15 mii de turiști au putut urmări exercițiile demonstrative cu nave și avioane, puse în scenă de militari.

Președintele Klaus Iohannis, care a venit împreună cu prima doamnă, Carmen Iohannis, a fost flancat de actualul premier, Marcel Ciolacu și de fostul șef al guvernului, acum președinte al senatului, Nicolae Ciucă.

Ceremonie grandioasă de Ziua Marinei! Președintele României a asistat la eveniment alături de prima doamnă 

„Defilează prin fața dumneavoastră nava-școală Mircea. Nava-școală Mircea, la vârsta de optzeci și patru de ani, poartă drapelul României pe mările și oceanele lumii.”  Mii de oameni au venit pe faleza Cazinoului din Constanța să vadă festivitățile de Ziua Marinei, organizate după o pauză de patru ani. Ceremonia a început imediat ce au ajuns președintele Klaus Iohannis, prima doamnă, Carmen Iohannis și ceilalți oficiali.

Citește și: Președintele Iohannis, primit oficial în Brazilia

„Dragi marinari, aveți admirația și recunoștința noastră pentru devotamentul și demnitatea cu care purtați drapelul României pe mările și oceanele lumii”, și-a început președintele discursul.

„Marinarii români sunt cei care pun în mișcare toate aceste resurse și le organizează în așa numita forță navală”,

a completat Marcel Ciolacu.

După discursuri a fost organizată o ceremonie religioasă oficiată de Înalt Preasfințitul Teodosie. Punctul culminant al evenimentului au fost exercițiile militare, puse în scenă de marinari, defilarea velierelor și ambarcațiunilor civile, însoțite de acrobații aeriene.

La festivități au participat și militari străini, inclusiv din cadrul forțelor navale ale Turciei, cu un pluton în garda de onoare.

O corvetă turcească a fost ancorată și a putut fi vizitată de curioși. La eveniment au fost prezenți ambasadorul republicii Turciei la București și consulul general al Republicii Turcia la Constanța. Ziua Marinei s-a încheiat cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și de drone.