O copilă este autoare a unui atac armat de o cruzime ieșită din comun, produs într-o școală gimnazială din Rusia. Fără ezitare, Alina, elevă în clasa a opta, a venit cu pușca la cursuri și a început să tragă în colegi, apoi s-a sinucis. Una dintre victime a murit iar cinci au ajuns la spital cu răni serioase.

Teroarea s-a declanșat la ora de biologie.

Alina, în vârstă de 14 ani, a luat pușca tatălui ei, a pus-o într-un tub pentru proiecte școlare și a urcat la etajul patru al școlii gimnaziale unde învăța, fără să fie oprită de nimeni. O ploaie de gloanțe s-a abătut asupra colegilor ei. Alina i-a luat în bătaia trăgaciului mai ales pe băieți.

În timpul atacului copiii, elevi în clasa a opta, au încercat să se ascundă sub bănci iar profesorii să o convingă să se oprească, în zadar însă.

Din clasele vecine elevii au evacuat școala. După ce și-a împușcat colegii, Alina s-a sinucis. Asupra ei, polițiștii au găsit în afara armei de foc și un cuțit de vânătoare ascuns într-una din ghete. Unul dintre copiii împușcați a murit iar alți cinci sunt răniți.

Tatăl Alinei a fost adus la audieri pentru ca procurorii să afle cum a fost posibil ca fiica lui să aibă acces la pușcă.

Cu școala izolată, anchetatorii au acum de deslușit motivele crimei, unul dintre acestea ar fi că Alina a fost agresată de colegi, iar tristețea ei s-a transformat în ură și răzbunare. Există însă și varianta că ar fi avut loc o ceartă între Alina și colega ei, Maria, pentru atenția unui băiat. Colegii lor cred că de fapt ținta atacului ar fi fost Maria.

O analiză psihologică este în desfășurare.

În afara poliției, și Ministerul Educației din Rusia a trimis un grup operațional la Bryansk. Orașul unde a avut loc înfiorătorul atac se află la aproximativ o sută de kilometri de granița cu Ucraina.