România are probleme grave de infrastructură iar neajunsurile riscă să facă victime oricând și oriunde. Marți, un copil de 12 ani a murit sub ochii surorii sale, în timp ce traversa calea ferată în drum spre școală. Microbuzul care i-ar fi transportat în siguranță vine rar, spun oamenii din zonă, așa că cei mici s-au grăbit să ajungă la ore. Grav este că nici măcar o astfel de tragedie nu duce la găsirea rapidă a unei rezolvări pentru cei care folosesc zi de zi acest traseu periculos.

Copilul nu a văzut trenul decât atunci când a fost prea târziu

O lumânare lângă șinele de cale ferată marchează locul prin care copiii traversează zilnic pentru a merge la școală. Unul dintre ei, un băiat de 12 ani, n-a mai ajuns marți la ore. Mecanicul trenului Timișoara- Iași e cel care a sunat la 112. A oprit cu greu locomotiva și s-a întors pe șine, unde a văzut trupul copilului.

Băiatul de 12 ani mergea spre școală împreună cu alte două copile, ambele de 13 ani. Un microbuz vine rar, povestesc oamenii din zonă. Un marfar era staționat, așa că cei trei copii au trecut printre vagoane. Și-au dat seama prea târziu că pe următoarea linie mai circulă un tren. Primul a traversat băiatul, iar sora și vecina sa au privit scenele de groază.

Citește și: Ea este Andreea, tânără farmacistă găsită moartă în gara Ciulnița. Ipoteza cutremurătoare a anchetatorilor: „Maică-sa țipă și plânge cu tabloul ei în brațe”

Localnicii se plâng de faptul că infrastructura le pune viața în pericol. Microbuzele școlare nu sunt suficiente, iar pasarele peste calea ferată nu există în zonă. Birocrația împiedică implementarea unei soluții pentru pietonii care vor să treacă peste calea ferată. Tot birocrația îngreunează apariția unor treceri de pietoni pe drumurile naționale care tranzitează localitățile din România.

Pentru trasarea unor benzi pe șosea, care să sporească siguranța pietonilor, e nevoie de aprobări de la mai multe instituții, iar pierderile de vieți omenești nu grăbesc acest proces.