Un mecanic de locomotivă care a condus două trenuri de călători a fost prins sub influența substanțelor interzise de polițiștii din Buzău. Alți doi colegi de-ai săi sunt suspecți că au consumat și ei substanțele în cauză.

După ce l-au descoperit pe el, polițiștii au încercat să testeze alți doi angajați

„Polițiștii desfășurau o acțiune de control în rândul angajaților din sectorul feroviar.

Trenul plecase din Adjud, oprise în gara din Buzău pentru o scurtă pauză și, acolo, mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul drug test, iar acesta a arătat că bărbatul consumase canabis. Cu toate acestea, a venit la serviciu și era deja al doilea tren pe care îl conducea fără să țină cont de faptul că i-ar putea pune în pericol pe călători.

Citește și: Copii și profesori, leșinați în trenul spre Constanța! Prima reacție din partea CFR: „Dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate”

După ce l-au descoperit pe el, polițiștii au încercat să testeze alți doi angajați, însă aceștia au refuzat atât testarea cât și prelevarea de probe biologice care ar fi arătat dacă au consumat substanțe interzise. Toți trei s-au ales acum cu dosar penal pentru că au venit la serviciu sub influența substanțelor psihoactive.

Citește și: Incendiile din IOR- Accident sau mână criminală? Robert Negoiță: „Au otrăvit copacii, i-au tăiat, i-au incendiat”

Nu sunt însă singurele cazuri de acest gen descoperite în ultima perioadă. În urmă cu trei săptămâni, un alt mecanic de locomotivă din București a fost prins sub influența stupefiantelor la serviciu”, a transmis Delia Săndulachi, corespondent Kanal D.