„Dorel” lovește din nou, de această dată în Bihor, unde aproape trei milioane de euro s-au pierdut pe apa sâmbetei. Autoritățile au construit în Beiuș două bazine de înot care trebuiau încălzite pe gaz, deși nu există așa ceva în oraș, așa că de un an acestea stau închise.
La câțiva kilometri distanță, în Ștei, alte două bazine au rămas cu lacătul pe ușă pentru că muncitorii au făcut lucrări de mântuială.
„Din decembrie până în mai bazinul... au mai fost mici retușuri din partea executantului”,
Autoritățile i-au pus pe constructorii să refacă inclusiv fațadele, dar lucrările suplimentare nu s-au încheiat nici până acum.
„Cum învață să înoate, în vană?”, „Și dacă plătim, plătim. Și ce contează? Decât să mergem până în Oradea. În Oradea am fost de câteva ori în vara asta”, spun localnicii.
Nici în Beiuș situația nu e mai roz.
Lucrările la un complex cu alte două bazine de înot au fost finalizate tot anul trecut în octombrie. Deși a trecut un an nimeni nu a înotat acolo. Motivul? Complexul trebuia să fie încălzit pe gaz doar că...„Nu avem gaz și atunci au fost făcute modificările de proiectare ca să se transforme în sistemul de încălzire pe termal și așa și funcționează. A întârziat, pentru că până și-au dat seama și constructorii cum funcționează și așa mai departe”,
a explicat Gabriel Popa, primar Beiuș.În plus, găsirea salvamarilor a fost o problemă.
„Sunt niște posturi care trebuiesc înființate, s-au înființat și acelea. Chiar concursul pentru salvatori este în curs de finalizare, că trebuie să avem doi salvatori, ca să poată să facă în ture”, a mai precizat edilul.
În total, în județul Bihor au fost construite în ultimii ani șapte complexuri de înot în valoare de aproape 10 milioane de euro.