Un violator în serie din Capitală a fost capturat de polițiști la Brașov, unde se ascundea. Individul în vârstă de 55 de ani este acuzat că a abuzat sexual două copile pe care le-a și jefuit. Ca să le racoleze, bărbatul să dădea drept taximetrist la Gara de Nord. Polițiștii au descoperit că a fost condamnat și în trecut în străinătate pentru fapte similare.

Individul era căutat de către oamenii legii de la sfârșitul lunii trecute.

Polițiștii bucureșteni au fost sesizați de o minoră în vârstă de 15 ani că a fost ademenită de bărbat și dusă într-un hotel din Capitală, unde ar fi trecut printr-un adevărat coșmar. L-ar fi cunoscut la Gara de Nord, a crezut că este taximetrist și l-ar fi rugat să o ducă într-un alt oraș. După ce a fost violată și jefuită, copila a mers și le-a povestit totul polițiștilor.

Bărbatul ar fi făcut un șir lung de infracțiuni și peste hotare, mai exact în Anglia și Spania 

Când au auzit întâmplarea, oamenii legii au făcut rapid legătura cu o altă speță similară, în care autorul era încă necunoscut. În luna iulie individul a racolat tot din Gara de Nord o fată de 10 ani pe care a violat-o, i-a furat telefonul mobil, apoi a lăsat-o să plece.

Două zile mai târziu, minora s-a întors la Gara de Nord cu gândul să își recupereze telefonul. Bărbatul a refuzat să îl înapoieze, în schimb a dus-o la un hotel, iar acolo a abuzat-o din nou. Modul de a acționa nu le era străin celor care își fac veacul la gară care, deși îl consideră un personaj dubios, nu au intervenit niciodată să-l oprească.

De numele individului sunt legate mai multe dosare penale și infracțiuni.

A fost condamnat în Anglia și Spania pentru diverse furturi, dar și agresiuni sexuale. După fiecare victimă care îi pica în plasă, bărbatul fugea din oraș ca să i se piardă urma. Când nu era pe fugă, bărbatul locuia fără forme legale într-o zonă rău famată. Vecinii știau foarte bine că este un individ certat cu legea, însă nu se așteptau să fie violator.

După ce a fost capturat de polițiști, individul a fost reținut pentru 24 de ore. După o noapte în spatele gratiilor a fost dus în fața unui complet de judecată.

„Magistrații au supus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Individul este acuzat acum pentru trei infracțiuni de viol și una de furt iar, dacă va fi găsit vinovat, ar putea rămâne o perioadă lungă în închisoare.