Teribilismul unui adolescent de nouăsprezece ani din Vrancea a luat două vieți. După ce a spulberat un om pe marginea drumului cu o viteză de 180 de kilometri pe oră, tânărul a făcut alte două victime, chiar pe trecerea de pietoni. Bilanțul este tragic. Doi dintre pietoni au murit iar al treilea este în stare gravă. Șoferul a fost inițial reținut dar, culmea, ulterior a fost pus sub control judiciar.

Camerele de supraveghere au surprins mașina condusă de tânărul de 19 ani. În imagini se vede că autoturismul circulă cu viteză iar apoi oprește brusc. Este momentul în care îi spulberă pe trecerea de pietoni pe bărbatul de 45 de ani și femeia de 54 de ani.

Surse din anchetă spun că șoferul avea 180 de kilometri pe oră, în condițiile în care în zona respectivă viteza maximă admisă era de 70 de kilometri/oră.

Impactul a fost atât de puternic încât femeia a fost aruncată într-un podeț. Nu a mai avut nicio șansă.

„Tineretul ăsta e dezastru. Are o sută de kilometri la oră, trece pe lângă tine de vâjâie”, „Se ducea la muncă. Chiar pe trecerea de pietoni a lovit-o. Are două fetițe, are o nepoțică”, povestesc localnicii.

Cu doar câțiva zeci de metri înainte, șoferul intrase în plin într-un om care se afla pe marginea drumului.

Nici el nu a mai putut fi salvat. Mama tânărului de nouăsprezece ani spune că acesta își schimbase mașina cu doar o zi înainte și cel mai probabil a vrut să o testeze.

„Victimele în pământ, el și-a închis tinerețea! Avea asigurarea până aseară, la doisprezece noaptea. Noi am spus: Gabi, lasă mașina. Nu mai pot, nu sunt în stare. Îmi pare rău și pentru victime și pentru el”,

a spus mama vitezomanului.

Singurul care a scăpat cu viață este bărbatul de 45 de ani care era pe trecere, a fost însă rănit grav și este internat la spital.

„Picioarele rupte, nu știu, mâinile, la cap. Nu știu, că nu am vorbit cu el, doar atât, i-am auzit glasul”, a spus mama bărbatului rănit.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă pentru stabilirea situației și luarea măsurilor ce se impun”, a declarat Marinică Claudiu, comisar șef IPJ Vrancea.

Se pare că în zona unde au avut loc tragediile traficul este foarte intens iar accidentele se țin lanț. Din cauza vitezei, șoferul de 19 ani este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.