O nuntă organizată într-o comună din Bistrița s-a terminat cu o tragedie. Tatăl miresei a fost ucis de fiul său după un scandal în familie. Tânărul de numai 21 de ani și-a recunoscut fapta. Acesta le-a povestit procurorilor că a încercat să-și apere mama și așa a ajuns la gestul regretabil.

Distracția s-a năruit repede. Nunta a fost organizată în weekend. Scandalul a izbucnit luni seara, acasă la familia miresei.

Fiul de douăzeci și unu de ani și-ar fi lovit tatăl. Ulterior a mers la vecini și le-a cerut lumânări pentru a le pune la căpătâiul părintelui său.

Tânărul și-a recunoscut fapta în fața anchetatorilor 

Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba de un accident. Bărbatul de patruzeci și nouă de ani a fost găsit fără suflare, iar medicii chemați de urgență au fost nevoiți să declare decesul.

După audieri a ieșit la iveală grozăvia.

„În urma unei discuții contradictorii între cele două persoane, tată și fiu, fiul l-a lovit pe tată său”, a declarat procurorul Adrian Briciu.

Citește și: Ce teste pentru depistarea stupefiantelor fac șoferii în cazul unui accident rutier? Toți șoferii trebuie să aibă asta în vedere

Tânărul a recunoscut în cele din urmă.

Le-a spus procurorilor că a intervenit în conflictul dintre părinții săi și a încercat să-și apere mama.

„Or fi fost beți amândoi, și unul și altul, ca după nuntă. Poate la nuntă s-au abținut. Nu știu”, a spus o localnică.

Judecătorii tribunalului Bistrița-Năsăud au decis miercuri arestarea tânărului pentru treizeci de zile.

„Abuzul de alcool nu face decât să genereze un mediu conflictual permanent, un mediu traumatizant.

Persoanele care trăiesc cu o persoană dependentă de alcool sunt tot timpul în alertă, permanent se simt în pericol. Dorind să-și apere și mama, în situația de față a dorit să elimine efectiv un factor traumatizant. Cu siguranță va fi evaluat, expertizat psihiatric”, a explicat Elena Stambuli, psiholog.

În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.