La Moscova a nins mai mult ca niciodată. Stratul de zăpadă, depus în doar câteva ore, este unul record din 1878 și până miercuri. Și gerul se apropie de valori extreme. În Siberia de pildă, termometrele au arătat minus 58 de grade celsius. Moscova este îngropată în zăpadă.

Au căzut ninsori cum nu s-au mai văzut în capitala rusă de 145 de ani.

Traficul rutier și feroviar a fost dat peste cap. Sunt nenumărate curse anulate sau întârziate din cauza condițiilor meteo aprige. Peste 70 de zboruri au fost anulate. Stratul de zăpadă depus în 12 ore a depășit toate recordurile. Dacă la începutul săptămânii a fost emisă alertă de cod portocaliu de viscol și ninsoare, pentru următoarele zile este anunțat ger care se va extinde în Rusia.

Deja în orașul siberian Oimiakon, cunoscut ca Polul Gerului, temperaturile au scăzut până la minus 58 de grade celsius.

Meteorologii spun că temperatura resimțită este chiar de minus 63 de grade celsius, din cauza umidității și a vântului. Filmările de la fața locului arată cum norii și ceața înghețată au acoperit cu totul localitatea.

Ca să arate cât de aprig e frigul, un bărbat s-a postat pe internet cu barba, sprâncenele, urechile și chiar fața acoperite de cristale de gheață după câteva minute de stat afară.

Recordul de ger năprasnic s-a înregistrat în aceeași zonă în 1933, când termometrele au arătat minus 67,7 grade celsius.