Ca un tsunami au lovit valurile gigant coasta estică a Mării Negre. Furtuna secolului, supranumită Bettina, a venit însoțită de rafale violente de vânt și ninsori și a luat 13 vieți în Ucraina, Rusia și Republica Moldova și patru în Turcia. Tsunami-ul format în Marea Neagră din cauza furtunii secolului a măturat nord-estul Turciei, aduc în dezastru. În orașul Rize, valurile au lovit cu toată forța. Imagini care continuă să apară arată cum se produc ravagiile într-un restaurant.

Pericol a fost și pentru șoferii care au crezut că sunt feriți pe șoselele aflate la distanțe apreciabile de mare și s-au trezit aruncați de valuri. Nici măcar TIR-urile nu au făcut față forței dezlănțuite apei.

Citește și: Viscolul anunțat, motiv de surprize și blocaje! În Vrancea, un om a murit după ce ambulanța a rămas înzăpezită

Furtuna Bettina a ucis în Turcia patru oameni și a produs pagube uriașe, după ce valurile au rupt toate barajele din zona coastei și au înaintat sute de metri

pe uscat. Meteorologii au emis avertizări de vreme severă în aproape toate cele 81 de provincii. Ca un tsunami au lovit valurile uriașe și orașul port Giresun. O spectaculoasă descărcare electrică a fost surprinsă la contactul blocului de apă cu firele de înaltă tensiune. Mega-furtună a luat 13 vieți în Ucraina, Rusia și Republica Moldova.

Furtuna Bettina a provocat pagube majore 

Pe noile imagini venite din Ucraina, din cauza viscolului, vizibilitatea pe șoselele din regiunea Odesa a fost zero. Aici, fenomenul violent a provocat și rănirea a 23 de oameni. Două milioane de oameni au rămas fără alimentarea cu energie electrică din cauza vijeliei. În Adler, lângă Soci, pe coasta estică a Mării Negre, acolo unde s-au înregistrat valuri de peste patru metri, marea a cuprins cu viteză un cartier întreg în care se aflau apartamentele de lux ale oligarhilor ruși.

Și tot din cauza vremii extreme a fost panică pentru pasagerii unui zbor pe deasupra Munților Urali. Turbulențele au zguduit incontrolabil un avion Boeing, iar călătorii au fost filmați cum se agață de scaune ca să nu se prăbușească de pe locurile lor. Vântul care a atins la rafale puterea unui uragan, 180 de kilometri pe oră, a împiedicat inclusiv aterizarea unui avion pe aeroportul Ordu-Giresun din Turcia.

Colosul aerului a încercat fără succes să se apropie de pistă în timp ce era purtat de colo-colo și aruncat aproape în sus.