Noiembrie a devenit cea mai ploioasă lună din ultimii 60 de ani. Un record care vine la pachet cu două furtuni violente în estul țării, ninsori și temperaturi fluctuante, iar problemele nu se opresc aici. Reporterul Silvia Ceh a făcut declarații cu privire la ce urmează în România.

Citește și: După ger, vine primăvara! Câte grade vor fi înregistrate în acest weekend în Capitală?

„Temperaturile cresc în mare parte din țară, iar meteorologii prognozează pentru acest weekend valori termice specifice unui început de primăvară. În unele zone, în special la munte, s-a depus deja un strat de zăpadă, iar recordul de precipitații care a transformat noiembrie în cea mai ploioasă lună din ultimii 60 de ani reprezintă o altă problemă. Gabriel Păun, activistul de mediu care a anunțat ciclonul violent din weekend cu două zile înainte ca autoritățile să emită codul de furtună spune că sâmbătă am putea avea inundații pe râurile din vestul și din centrul țării.

Cele mai mari probleme s-ar putea înregistra în zona localității Dej, unde se întâlnesc râurile Someșul Mic și Someșul Mare. Ploile și topirea zăpezilor cauzată de temperaturile ridicate ar fi principalele explicații. Momentan, Institutul de Hidrologie nu a emis avertizări pentru acest weekend, iar de săptămâna viitoare, de marți, sunt șanse ca temperaturile să scadă din nou simțitor”
, a declarat reporterul NEWSTIME.