Rugăciunea de dimineață: Aduce noroc și sănătate! Rugăciunile fac parte din viața tuturor persoanelor credincioase, care simt nevoia să comunice cât se poate de des cu divinitatea.

Pe lângă slujbele la care creștinii iau parte în fiecare duminică și de sărbători, oamenii fac rugăciuni și în casa lor, în mai multe momente ale zilei.

Rugăciunea de dimineață: Aduce noroc și sănătate!

Unele dintre cele mai puternice rugăciuni sunt cele pe care oamenii le rostesc de dimineață. Aceasta este una dintre cele mai rostite de către români.

„Deschizând ochii sufletului meu cu puterea Ta, Dumnezeul meu, se cuvine să-mi deschid şi uşa inimii mele, şi precum m-am sculat din patul în care zăceam ca un mort; aşa trebuie să mă scol din patul fărădelegii şi al nemulţumirii în care zac mort eu, leneşul.

Drept aceea, Îţi mulţumesc, Domnul meu, că m-ai păzit întreg şi viu în această noapte şi mai vârtos că n-am căzut în vreun păcat cu Darul Tău.

Văd, Doamne, că a început ziua a se lumina, întru care pot vedea multe nestatornicii şi sminteli, pot să simt multe ispite, să întâmpin multe pricini ca să cad în păcate şi în nevoi de moarte. Cum voi putea scăpa de acelea de nu-mi vei ajuta Tu, care eşti puterea mea?

Pentru aceasta Te rog, Dumnezeul meu, să-mi ajuţi şi să-mi dai Darul Tău cel Sfânt, pentru că aflându-mă împreună cu el, acesta mă va păzi să nu cad în vreo greşeală şi va face ca să-Ţi fiu plăcut întru toate lucrurile mele.

Citește și: Calendar ortodox iunie 2023: Cele mai importante sărbători

De acum hotărăsc să nu fac niciun lucru care să nu fie spre bucuria Ta şi spre folosul meu.

Şi ca să pun început bun din începutul acestei zile, Îţi depun Ţie toate gândurile mele, toate cuvintele mele, toate poftele mele şi toate lucrurile mele, să le povăţuieşti cu înţelepciunea Ta şi să le tocmeşti după judecata dreptăţii Tale. Şi-Ţi făgăduiesc cu adevărat, cum că voia mea nu se va mai despărţi de Voia Ta, numai să mi se descopere.

Pentru aceasta Te rog, să mă întăreşti în voinţa Ta ca un Preaputernic, ca să păzesc şi să săvârşesc aceste făgăduieli ale mele, spre cuvântarea de mărire a Împărăţiei Tale

şi spre folosul sufletului meu.

Amin.”

Motivele care îi fac pe credincioși să apeleze la rugăciune

Pe parcursul vieții, creștinii aleg să comunice cu divinitatea atât de mult pe cât simt nevoia. În general, oamenii aleg să se roage pentru a cere binecuvântare, sănătate, noroc în viață și liniște în familie.

Citește și: Este sau nu Înălțarea Domnului 2023 zi liberă de la stat?

De asemenea, oamenii fac și rugăciuni de mulțumire, prin care îi sunt recunoscători lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune din viețile lor, pentru puterea de muncă și pentru sănătatea lor și a copiilor.

Sursă: doxologia.ro