Dacă problemele cu porcii au fost rezolvate, mai marii Capitalei vor ca anul acesta să avem sărbători fără petarde. Tocmai de aceea cer interzicerea vânzării materialelor pirotehnice, dar decizia nu îi afectează pe cei dornici să sărbătorească noaptea dintre ani cu artificii. Se găsesc mijloace prin care să cumpere, dovadă stau următoarele imagini filmate cu o cameră ascunsă.

Citește și: Metoda periculoasă prin care românii sunt păcăliți în magazine! Iată de ce unii comercianți nu te lasă să plătești cu cardul

Că petardele și artificiile se vând ilegal la orice colț de stradă nu mai este o noutate, însă acum falșii comercianți abordează o nouă tactică. Fac semne cu mâna, iar odată ce oprim mașina, ofertele curg comercianții apelează foarte mult la varianta WhatsApp.

„Îți pun cu câteva modele pe WhatsApp și îți alegi de acolo. Îmi spui direct ce și cum”, însă aceste practici sunt complet ilegale.

Prefectura Municipiului București a cerut interzicerea comercializării materialelor pirotehnice 

Pentru a reduce numărul celor care cumpără astfel de materiale, Prefectura Municipiului București a cerut interzicerea comercializării acestora.

„Avem atribuția să le interzicem. Ce am hotărât însă în cadrul ședinței colegiului prefectoral de ieri este să cerem primăriilor de sector, primăriei generale să nu mai autorizeze puncte de lucru sezoniere în tot Bucureștiul”,

a declarat Rareș Hopincă, prefectul Municipiului București.

Este o decizie pe care mulți nu o văd cu ochii buni. „E o idee proastă, pentru că artificiile sunt bucuria omului”, „Păi, normal că dăm, că asta e așa se întâmplă de sărbători, nu? Mi se pare o prostie chestia asta, măcar cel puțin cu artificii. Bombele înțeleg, că e pentru animale, ele se sperie și bătrânii, dar artificiile mi se pare o prostie.

Ar trebui să lase”, „N-o să afecteze pentru că o să se găsească foarte ușor în continuare, dar o să fie lumea mai atentă”, au declarat mai mulți români. Însă variantă se găsesc, chiar și pe anunțurile de vânzare de pe internet. Autoritățile spun că unde vor fi constatate nereguli vor fi aplicate sancțiuni dure.