Ștrandurile și zonele de agrement din marile orașe sunt neîncăpătoare pentru cei care au vrut să se răcorească în parcurile din București, la orele amiezii, atunci când medicii recomandă să nu ieșim din casă. Am întâlnit zeci de vârstnici, vor să se bronzeze și nu consideră că razele puternice ale soarelui le-ar putea dăuna în vreun fel. Dintr-un bidon tăiat la jumătate și câteva cuburi de gheață, acest bărbat și-a improvizat fără să dea prea mulți bani o ladă frigorifică.
„Și am băgat-o la congelator, să bagă la congelator și să ține 12 ore. Uitați, băgați mâna! E rece”, a declarat bărbatul. Tot pentru economie a lăsat litoralul pe parcul din fața casei, ca să stea comod și a adus tot ce trebuie: saltea gonflabilă, prosoape și perne.
„Aici am venit pentru că e prea scumpe ștrandurile. O sută de lei optzeci de lei sunt prea scumpe nu e nu se merită cu salteaua, am pompă, tot”. Creativitatea nu cunoaște limite la această plajă urbană, în stil pură românesc. Domnul Constantin a îndesat tot ce are nevoie în sacoșa de rafie: „Două șezlonguri, apă, mâncare și dacă luăm mâncare, mai stăm mai târziu, dacă nu luăm mâncare, ca de exemplu astăzi, aș pleca mai repede că mi-e foame”.
Accesul este gratuit la plaja urbană din Parcul Orășelul Copiilor
Deși mulți visează să se bronzeze în bătaia brizei și să respire aerosoli, plaja urbană vine și ea cu avantaje.
„Am o piele foarte sănătoasă. Protecție nu, decât dușul ecologic pe care îl avem și este foarte sănătos. De vreo patru ani de zile vin, nu mi s-a întâmplat nimic și vitamina D3 și relaxare”, „Am venit să mai și bronzez. Ne pregătim pentru mare. Mă dau cu protecție, da, cu ulei”, au declarat românii.
Accesul este gratuit la plaja urbană din Parcul Orășelul Copiilor. Amatorii de stat la soare au la dispoziție dușuri și șezlonguri.