De la ștrand, la spital! Grupul de copii a mers în localitatea Avrig pentru a se relaxa și a se bucura de o zi de distracție însă, după câteva ore, lucrurile au luat o întorsătură foarte neplăcută pentru aceștia.

În cursul zilei de marți, 25 iulie, 23 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani au ajuns pe mâna medicilor. Aceștia au început să se simtă rău după ce au petrecut mai multe ore la un ștrand din județul Sibiu.

De la ștrand, la spital! Cei 23 de copii au început simultan să se simtă rău

După ce micuții au început să acuze stări de rău, a fost apelat numărul de urgență 112. Prin urmare, la fața locului a ajuns un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, informează ISU Sibiu.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, au intervenit de

urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală”
, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Doctorii au acordat imediat îngrijiri grupului la fața locului, după care au constatat că 11 dintre aceștia prezintă simptomele unei toxiinfecții alimentare. La scurt timp, alți 12 copii au început să se confrunte cu vărsături, stare de greață  și o stare de rău general, așa că au fost transportați direct la spital în vederea efectuării investigațiilor de specialitate.

În total, 23 de persoane au ajuns la unitatea medicală din județul Sibiu cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară.

Citește și: Panică la bordul unui avion. Aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni după o amenințare cu bombă

Prin urmare, după acest incident neplăcut, autoritățile locale au început să investigheze situația pentru a determina cum s-au îmbolnăvit în același timp 23 de copii, dar și cum pot să prevină astfel de momente neplăcute în viitor.