Un nou pericol îi pândește pe șoferi! Conducătorii auto care se deplasează pe parcursul nopții, în special prin zone mai puțin luminate sau populate, riscă să pice în plasa țeparilor. Noua metodă vine tocmai din Statele Unite ale Americii, unde oamenii au început deja să tragă un semnal de alarmă în mediul online asupra acestei practici.

Un nou pericol îi pândește pe șoferi! Iată ce presupune „metoda Bebelușul” și cum îi țepuiește pe oameni?

Metoda la care hoții din străinătate au recurs are la bază un cărucior de bebeluși pe care țeparii îl întorc cu spatele către direcția de deplasare a conducătorilor auto și pe care îl plasează în așa fel încât să pară abandonat pe marginea drumului.

Având în vedere contextul, șoferii ar putea fi tentați să coboare din mașină pentru a inspecta căruciorul și a vedea dacă înauntru se află un copil abandonat.

În acel moment, tâlharii atacă șoferul și îi fură bunurile sau chiar mașina.

Cea mai recentă postare din mediul online pe care a făcut-o o femeie din străinătate a devenit virală. În cadrul acesteia este descrisă tactica folosită de hoți, ceea ce i-a revoltat pe internauți.

Citește și: Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă nu oprești la trecerea de cale ferată

Postarea originală a lui Nancy Walsh a fost adaptată în limba română de către un ONG din țara noastră, care vrea să îi atenționeze pe șoferi de pericolele care îi pot paște.

„Va avertizăm că există o nouă metodă de tâlhărie! Dacă vedeți un cărucior, scaun de mașină sau orice tip de situație ce implică produse care dă impresia că sunt ale unui bebeluș părăsit în mijlocul pustietății vă rog, nu ieșiți din vehicul.

Anunțați autoritățile și aveți mare grijă!”, a postat Asociația Save Our Souls – S.O.S, pe pagina de Facebook.

Drept răspuns, reprezentanții Poliției Române au declarat că în țara noastră nu a fost pusă în practică această metodă de tâlhărie  și că imaginile din cadrul postărilor sunt din străinătate, notează știripesurse.ro.