Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă nu oprești la trecerea de cale ferată. Șoferii au parte de sancțiuni mai grave dacă nu respectă această regulă importantă de circulație! Autoritățile atrag atenția cu fiecare ocazie șoferilor să fie prudenți în trafic și să înțeleagă riscul la care se expun și îi expun și pe ceilalți atunci când vor să sfideze legea. 

Citește și: Codul Rutier 2023: Pe cât timp se suspendă permisul de conducere dacă ai condus un autovehicul neînmatriculat?

Traversarea liniilor de cale ferată este o mișcare periculoasă, motiv pentru care sancțiunile cu privire la nerespectarea acestei legi au fost mărite. Trecerile la nivel sunt, de cele mai multe ori, delimitate prin semne, lumini și alte măsuri de siguranță, cum ar fi bariere și porți. Cu toate acestea, există mulți șoferi care vor să sfideze legea sau nu acordă destul de multă atenție acestor semne, motiv pentru care riscă o accidentare gravă, dar și sancțiuni din partea oamenilor legii! Iată ce amendă riscă șoferii care nu opresc la trecerea de cale ferată!

Codul Rutier 2023: Ce amendă primești dacă nu oprești la trecerea de cale ferată

Începând cu 27 februarie 2022, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune se va sancționa cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte- amendă) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120

de zile (4 luni).

Suspendarea permisului de circulație pentru 4 luni se aplică pentru următoarele abateri:

-circulația sau întoarcerea pe contrasens pe autostradă

-depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h

-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată

Codul Rutier 2023. Ai un far stricat la mașină? Iată ce amendă trebuie să plătești!

Șoferii care au un far stricat la mașină sunt buni de plată, potrivit Codului Rutier 2023. Conducătorii auto care au probleme cu sistemul de iluminare al mașinii pot primi sancțiuni și amenzi usturătoare, dar riscă să rămână și fără certificatul de înmatriculare.

Potrivit Codului Rutier 2023, șoferii care au becurile arse la mașină, care nu funcționează corespunzător sau care nu sunt omologate, riscă să fie sancționați contravențional.

Conducătorii auto care au probleme cu sistemul de iluminare și sunt prinși de polițiști riscă o amendă între 870 și 1160 de lei.

Sursă: economedia.ro, legal-easy.ro