SUA cere interzicerea TikTok-ului. Vestea că Statele Unite ia măsuri tot mai drastice pentru a interzice aplicația TikTok a produs revoltă în rândul adolescenților, dar în special creatorii de conținut. Legislatorii din Washington dezbat intens tema interdicției sau a forțării unei vânzări a aplicației TikTok.

În prezent, în SUA, peste 30 de state au luat decizia de a interzice descărcarea și utilizarea aplicației pe dispozitivele eliberate de guvern pentru angajați. În luna decembrie a anului 2022, Congresul a adoptat o lege care le interzice angajaților guvernului și membrilor armatei să descarce și să folosească aplicația pe dispozitivele emise de la locul de muncă.

Citește și: România ar urma să interzică aplicația TikTok pe telefoanele de muncă ale senatorilor

Aplicația a crescut extrem de rapid în popularitate, motiv pentru care mulți creatori de conținut și-au mutat activitatea pe TikTok. Nemulțumiți de ultimele dezbateri cu privire la interzicerea aplicației, mai mulți influenceri au început să iasă în stradă.

Influencerii au ieșit în stradă, unde au protestat împotriva interzicerii TikTok-ului în SUA  [Sursa: Captura Video/France24]

SUA cere interzicerea TikTok-ului, influencerii protestează

TikTok face eforturi pentru a atrage atenția politicienilor și a îi convinge atât pe ei, cât și publicul american, de siguranța aplicației. Influencerii au început să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva ultimelor măsuri. Potrivit France24, TikTok a plătit o serie de influenceri din SUA pentru a participa la un protest în Washington.

La protest au participat influenceri de pe TikTok, plătiți de companie pentru a protesta și pentru a transmite un mesaj public. Cazarea, mâncarea și transportul până la Capitoliu le-a fost asigurat de către companie, însă au existat și creatori de conținut care au ales să își plătească singuri tot.

Citește și: O adolescentă de pe TikTok a murit într-un tragic accident/”Zâmbetul ei frumos și spiritul ei bun vor continua să fie în inimile prietenilor”

Potrivit mesajelor pe care protestatarii le-au scandat la Washington, peste 150 de milioane de americani, printre care 5 milioane de business-uri americane se bazează pe aplicația TikTok pentru a își susține existența și a rămâne conectați la ce trenduri și public. O interzicere a aplicației ar putea avea un efect dezastruos asupra a milioane de afaceri.

De ce vor Statele Unite ale Americii să interzică TikTok-ul  [Sursa: Unsplash]

Motivul pentru care SUA vrea să interzică TikTok-ul

Aplicația deținută de chinezi a început să stârnească suspiciuni în rândul Guvernului SUA. Aplicația iubită de milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu acuzații de facilitare a spionajului, de neprotejare a datelor personale și chiar de corupere a minților tinere, potrivit Politico.eu.

Autoritățile au declarat că încearcă să găsească cele mai bune măsuri pentru a proteja cetățenii. În acest sens, Guvernul SUA a cerut companiei chinezești care deține TikTok, ByteDance, să vândă aplicația, altfel riscă să fie interzisă total.