Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Fostul premier italian s-a stins din viață pe data de 12 iunie 2023. În cursul zilei de 5 iulie 2023 testamentul fostului om politic a fost deschis.

Anunțul a fost făcut de către membrii familiei politicianului care au comunicat și cum urmează să fie împărțită averea pe care a agonisit-o Silvio Berlusconi.

Testamentul lui Silvio Berlusconi a fost deschis. Cum se va împărți averea fostului om politic

Testamentul pe care l-a lăsat Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei a fost citit într-un birou notarial din Milano. Documentul urmează să fie făcut public de către familie în viitorul apropiat. Până atunci însă, agenția de presă din Italia ANSA a descris înregistrările documentului, care asigură continuitatea vieții de afaceri și de familie.

Fostul om politic a lăsat în urma sa o avere de aproximativ 6,4 miliarde de euro. La citirea documentului au fost prezente Marina și Pier Silvio, copiii din prima căsnicie a lui Silvio Berlusconi, pe când Barbara, Eleonora și Luigi, copiii din cea de-a doua căsătorie, au luat parte la citire pe cale virtuală.

Citește și: Silvio Berlusconi a murit. Fostul premier al Italiei avea 86 de ani și s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă

În urma testamentului, Silvio Berlusconi ar fi vrut să echilibreze balanța dintre moștenirea pe care a lăsat-o copiilor din ambele căsnicii ale sale. Nici ultima iubită a premierului nu a rămas cu mâna goală după moartea acestuia. Marta Fascina va primi o parte din reședința istorică Villa San Martino din Arcore. O mare parte a clădirii ar urma să fie transformată într-un muzeu dedicat fostului om politic.

Acolo urmează să fie expuse fragmente din discursurile pe care le-a susținut pe parcursul timpului fostul prim-ministru. Reședința face parte dintre proprietățile de lux pe care le-a deținut Berlusconi. Pe lângă aceasta, din avere mai face parte o reședință de lux din Caraibe și Villa Certosa din Sardinia, pe care copiii fostului politician ar fi posibil să le vândă.