Silvio Berlusconi a murit. Politicianul a decedat în dimineața zilei de luni, la spitalul San Raffaele din Milano, a anunțat presa italiană cu câteva minute în urmă.

Fostul premier al Italiei, în vârstă de 86 de ani, a fost internat la unitatea medicală în cursul zilei de vineri, pentru o serie de teste. Medicii voiau să afle în ce stadiu se află leucemia cu care a fost diagnosticat omul politic cu puțin timp în urmă.

Silvio Berlusconi a murit. Familia îndurerată a fostului om politic a ajuns la spital

Reprezentanții unității medicale la care se afla Silvio Berlusconi în momentul în care s-a stins din viață a anunțat familia acestuia, care s-a prezentat de urgență la spital. Astfel, fratele său, Paolo, și fiica sa, Marina, au ajuns la unitatea medicală în jurul orei 09:30(10:30 ora României), a mai transmis ANSA.

Citește și: Vaticanul trimite în spațiul cosmic un discurs al Papei Fracisc, din vremea pandemiei. Iată când are loc lansarea

Până în acest moment nu au fost anunțate detalii despre cauza exactă a morții fostului premier al Italiei și nici despre slujba funerară, care va avea loc cel mai probabil peste câteva zile.

Silvio Berlusconi s-a luptat cu cancerul în ultimele luni ale vieții sale

În ultimele luni, Silvio Berlusconi a fost internat de mai multe ori, după ce starea sa de sănătate a început să se degradeze treptat. Fostul om politic  fusese diagnosticat cu leucemie și, chiar dacă se afla la o vârstă înaintată, Berlusconi era optimist și spunea că va trece cu bine peste boală.

„Am reușit să revin chiar și din situații dificile și delicate”, a declarat el pentru un ziar din Italia.

Citește și: Papa Francisc, operat de urgență! Suveranul Pontif va trece printr-o intervenție chirurgicală la abdomen

Despre starea de sănătate a lui Berlusconi a vorbit și medicul său, dr. Alberto Zangrillo, cu câteva luni în urmă.

„Este clar că vorbim despre un pacient a cărui vârstă o cunoașteți cu toții, cu o patologie și o complicație care au fost precis definite”, a declarat medicul la începutul lunii aprilie.