Le-a venit rândul profesorilor să intre în febra examenelor. Peste 30 de mii de candidați, care vor să prindă un loc în sistemul de învățământ, au susținut astăzi proba scrisă a examenului de titularizare. Norocul nu a fost de partea celor care au dat foile aproape goale, iar ministrul Educației a anunțat in urma cu puțin timp ca 26 de profesori au fost eliminați pentru frauda.

„Emoții vor veni in momentul in care vom vedea subiectele, dar speram ca vor fi accesibile.

Si vom merge inainte indiferent de rezultat”, a declarat un candidat. 

Citește și: Copii și profesori, leșinați în trenul spre Constanța! Prima reacție din partea CFR: „Dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate”

Cu notițele în brațe și foarte încrezători, candidații și-au așteptat rândul să intre la concursul pentru obținerea unui post în învățământ. Pentru mulți, socotelile din târg nu s-au potrivit cu cele făcute acasă.

Entuziasmul le-a dispărut atunci când au ieșit.  

Când apar rezultatele de la Titularizare 2023? 

Aproximativ 32.000 de candidați s-au înscris la examenul de titularizare din acest an pentru cele aproximativ 7.000 de posturi disponibile. Și cum cerințele sunt extrem de clare, dacă vor lua cel puțin 7, candidații pot obține un contract pe o perioadă nedeterminată. Cei care obțin măcar nota 5 se vor lupta pentru postul de suplinitor.

Alți candidați au luat examenul în joacă. De o notă de trecere nici că se mai pune problema, însă au fost și profesori care au ieșit cu zâmbetul pe buze și care speră să își continue parcursul în cariera didactică. Primele rezultate ale examenului de titularizare vor fi publicate pe 18 iulie. Clasamentul din acest an va fi făcut doar cu notele de la proba scrisă. Din cauza grevei generale, inspecția la clasă a fost anulată.