Cine circulă cu tramvaiul în Capitală trebuie să îndure o căldură insuportabilă. Cele câteva garnituri vechi pe care a fost montată instalație de aer condiționat au luat foc, așa că singura soluție, spune Primăria, este să fie achiziționate unele noi. Până atunci însă pentru mulți bucureșteni singura opțiune de deplasare prin Capitală este cu sauna mobilă.

Cu trei lei oamenii călătoresc cu tramvaiul prin Capitală și au parte gratuit de saună: „E bonus.

Plătesc călătoria, sauna e gratuită”. Bucureștenii care merg zi de zi cu mijloacele de transport fără aparate de aer condiționat știu prea bine condițiile, așa că se echipează ca atare.

La ce apelează bucureștenii când nu au aer condiționat în mijloacele de transport 

Cei care sunt în pas cu tehnologia folosesc un ventilator cu baterie. „Ajută mult acuma la căldură asta, merg la distanța mare, cam șapte-opt stații și chiar e foarte cald aici și cu geamuri deschise nu prea te ajută”.

Majoritatea tramvaielor din Capitală sunt vechi de jumătate de secol. Nu au avut aer condiționat din fabrică, așa că Primăria a încercat să monteze pe șaizeci dintre ele o idee care a avut consecințe nebănuite. Tramvaiele noi au aer condiționat, dar se lovesc de alte probleme. La mijlocul lunii iunie, motorul unuia a luat foc, iar defecțiunile sunt la ordinea zilei.

STB a primit plângeri și referitor la faptul că sunt șoferi și vatmani care nu pornesc aerul condiționat în mijloacele de transport în comun pe care le conduc.

În cazul acestora, Primăria Capitalei a pornit o anchetă internă.