În vreme ce pădurile din România sunt puse la pământ și nimeni nu plătește pentru tăierile ilegale. Un bărbat din Sibiu s-a ales cu amendă usturătoare pentru un singur copac doborât. 20.000 de lei a scos omul din buzunar pentru că a tăiat teiul din fața casei. Reporterul Adrian Jătăreanu a venit cu detalii despre acest subiect în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Avertismente precum cele de pe pachetele de țigări ar putea fi puse și pe caserolele cu carne. Ce părere au românii?

„Supărat de mormanul de frunze uscate din fața casei sale, bărbatul din Sibiu a luat un topor, iar în câteva minute a pus la pământ teiul care era plantat. Acolo l-a băgat în curte, iar mai apoi s-a gândit ca să nu atragă atenția, așa că a vopsit în roșu ciotul rămas, ca să fie de aceeași culoare cu poarta sa, însă un trecător a observat că teiul nu mai este acolo, așa că a alertat autoritățile.

Polițiștii locali din Sibiu au verificat casa bărbatului, au găsit teiul în curte și nu au rămas impresionați de povestea lui, așa că i-au dat o amendă usturătoare, în valoare de 20.000 de lei, pentru că teiul face parte din categoria arborilor ornamentali pentru care este nevoie de autorizare pentru a fi tăiați. Și vorbim aici de un nou paradox românesc, în vreme ce hectare întregi de păduri sunt tăiate ilegal și puse la pământ și nimeni nu răspunde pentru asta.
Iată că acest bărbat din Sibiu s-a ales cu această gaură uriașă în buget doar pentru că a tăiat un singur copac. Atât despre acest subiect”
, a declarat reporterul NEWSTIME.