Localnicii unei comune din județul Timiș au ajuns să se roage la primar. Oamenii au rămas cu gura căscată când au văzut că pe zidul bisericii din localitate, printre sfinți, a apărut și chipul edilului. Puse în fața faptului împlinit, autoritățile locale și fețele bisericești se încurcă în explicații. În localitatea Tomnatic, primarul este principalul motiv de dezbatere.

Citește și: Un primar din județul Dolj a ajuns pe mâna procurorilor! Ar fi câștigat din jocuri de noroc cu cinci ori mai mult decât salariul pe un an

Imortalizat la costum și cu cravată, edilul a apărut pe pereții bisericii nou construite la loc de cinste, lângă Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, mitropolitul Banatului. Când au venit la slujba de duminică, localnicilor nu le-a venit să creadă ce văd în fața ochilor.

„Nu e normal... sau e normal, eu știu?! Dacă îl cheamă pe domnul primar Vasile, poate e Sfântul Vasile cel nou, eu așa zic nu, așa spune o idee”,

a declarat o localnică. Alții în schimb sunt de părere că interesul își poartă fesul. „Câteodată mă închin să rămână domnul primar. Am și eu nevoie de ceva. Ce să facem, asta e”, a mai adăugat o femeie.

Biserica a fost construită din bugetul Primăriei și al Consiliului Județean, iar primarul ar fi declarat că tradiția spune să fie pictați pe pereți și ctitorii.

„N-am văzut niciunde pe unde am fost. Sunt venită din Moldova, de 50 de ani, dar așa ceva nu”, a mărturisit o femeie.

„Și noi dăm culturi și toate astea, atunci au contribuit toți de la Primărie, ar trebui să ne picteze și pe noi”, a spus ironică o localnică.

Jurnaliștii nu au primit acces în biserică

Autoritățile nu au permis accesul jurnaliștilor în interiorul bisericii. „Am vrut să filmăm pictura din lăcașul de cult. Am sunat așadar primarul, viceprimarul, preotul din sat, am discutat chiar și la Mitropolia Banatului și toată lumea ne-a spus același lucru. Ușa bisericii nu se deschide pentru nimeni”, a declarat reporterul NEWSTIME.

Mai mult, viceprimarul susține că nu are habar de această pictură: „Nu pot să vă răspund pentru că nu cunosc, nu am văzut pictura în totalitate.

Știu ce am auzit, nu știu încă, nu am văzut-o”.

Reprezentanții Mitropoliei, în schimb, susțin că lucrarea nu a fost finalizată: „Pictura nu este finalizată, indiferent de imaginile care apar în presă”. În mijlocul unei controverse asemănătoare a fost și Patriarhul Daniel, al cărui chip a apărut pe clopotele pentru Catedrala Mântuirii Neamului.