În următoarele ore, Mexicul și mai multe insule din Caraibe sunt pe traseul distrugătorului Uragan. În Jamaica de peste 100 de ani nu s-a mai văzut un Uragan atât de puternic, numărul persoanelor decedate a ajuns la 10, iar pagubele materiale sunt uriașe.

Uraganul Beryl a luat viața multor oameni

Mii de case au fost rase de pe fața pământului de rafalele de vânt care au depășit 300 de km/h.

Zeci de mii de oameni au rămas fără alimentare cu apă și energie electrică. În doar trei zile Uraganul Beryl a crescut rapid în intensitate și a intrat în istorie cu mai multe recorduri doborâte.

Citește și: VIDEO Uraganul Beryl a făcut 7 morți și a adus dezastrul în Caraibe. Cea mai puternică furtună tropicală a apărut devreme

Cel mai timpuri Uragan de categoria cinci, cea mai mare viteză a vântului și cea mai scăzută presiune atmosferică.

Ploile abundente au făcut prăpăd în Sud-Estul Caraibelor. În Venezuela și Grenada s-au înregistrat câte trei decese, iar în Saint Vincent o persoană și-a pierdut viața.

Bilanțul crește de la o oră la alta, zeci de oameni sunt dați dispăruți. Insula Carriacou este complet izolată de lume, după distrugeri masive de locuințe și infrastructură.

Mii de zboruri au fost anulate

Majoritatea drumurilor sunt blocate de copaci căzuți, cabluri electrice și alte resturi. Porturile au avut și ele de suferit, sute de bărci au fost avariate și unele chiar scufundate sau distruse. În Republica Dominicană valurile de peste cinci metri au adus haosul și au întregit tabloul apocaliptic.

Paradisul Caraibelor atrage anual 25 de milioane de turiști, dar acum arată catastrofal. În Barbados apele au inundat totul în cale, iar în Martinica zeci de mii de case sunt fără energie electrică.

Peste cinci mii de curse cu avionul au fost anulate, iar alte mii amânate. Turiștii prinși în zonele calamitate au fost sfătuiți să își facă provizii și au fost mutați la etajele superioare ale hotelurilor pentru a fi în siguranță.

Citește și: VIDEO Un Uragan distrugător a acaparat Caraibe. Insulele sunt devastate

În următoarele ore vremea în zonă rămâne dramatică.

Riscul producerii alunecărilor de teren și al viiturilor este extrem de ridicat. Uraganul urmează să lovească peninsula Yucatán din Mexic și mai multe insule din apropiere. Autoritățile au transmis alerte de Uragan în mai multe zone și au pregătit 100 de adăposturi pentru a limita proporțiile dezastrului.