De marți, 2 aprilie 2024, toată țara va fi sub alertă de vreme severă. Meteorologii au emis două coduri de vânt puternic și vijelii. Reporterul Oana Guran a venit cu toate detaliile despre acest subiect în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: Ne așteaptă temperaturi de vară la început de aprilie! Maximele vor ajunge și la 30 de grade de săptămâna viitoare

„Jumătate din țară a intrat deja sub cod galben de vânt puternic, care va aduce rafale de până la 110 kilometri la oră. Mâine (n. red. Marți, 2 aprilie) va fi însă și mai rău, pentru că jumătate din țară este vizată de fenomene extreme, iar de la ora opt va intra în vigoare și un cod portocaliu valabil pentru mai multe județe din nordul, sudul și sud-estul țării.

Acolo, vântul va sufla cu până la 80 de kilometri la oră, iar la altitudini mari, cu peste 120 de kilometri la oră, ceea ce înseamnă că va avea puterea unui uragan. De asemenea, tot la munte va ploua și se vor acumula cantități de apă de până la 20 de litri pe metru pătrat. Codul portocaliu expiră marți seară la ora 18, iar cel galben în aceeași zi, la ora 22.
Deocamdată acestea au fost informațiile”
, a declarat reporterul Oana Guran.