Avertizarea de vreme severă emisă de meteorologi a adus noi ninsori. Zăpada a acoperit mai multe zone din țară, iar la multe straturi de omăt noul depus a dat bătăi de cap șoferilor și drumarilor. În stațiunile de pe Valea Prahovei, peisajul este de iarnă autentică.

Citește și: VIDEO Primăvara aduce zăpadă și secetă în România. Agricultorii sunt disperați: „Nu avem ploi și n-avem ce să facem”

A nins toată noaptea în județul Brașov, iar de dimineață se așternuse un strat consistent de zăpadă. Drumarii au intervenit cu zeci de utilaje și materiale antiderapante pentru fluidizarea traficului rutier. Autoritățile au împrăștiat peste 200 de tone de materiale antiderapante pe mai multe drumuri naționale. În interiorul localităților, deszăpezirea s-a făcut la lopată.

La Predeal, oamenii au ieșit încă de la primele ore să curețe zăpada de pe trotuare, unii supărați că ninsoarea târzie le dă de lucru.

Ninsorile au revenit și în județul Suceava. În zona de munte este iarnă în toată regula, iar zăpada s-a așternut pe drumuri și case. Jumătate din țară rămâne în orele următoare sub informare de ninsori și lapoviță, însă de vineri se încălzește. Ne așteaptă un weekend cu temperaturi de până la 21 de grade.