Drumul spre școală pentru 30 de elevi din Caraș Severin se putea încheia cu tragedie. Autocarul în care erau transportați s-a făcut scrum din cauza unui incendiu pornit de la instalația electrică. Martorii au filmat flăcările uriașe și exploziile repetate. Sunt imagini surprinse înainte de sosirea pompierilor, la scurt timp după ce autocarul a fost cuprins de flăcări.

Citește și: VIDEO Imagini cu accidentul tragic din Neamț, în care trei tineri și-au pierdut viața! Ce au susprins camerele de supraveghere

O mașină de poliție și o ambulanță SMURD au ajuns deja la fața locului, dar traficul nu e oprit, iar celelalte mașini trec pe lângă vehiculul în flăcări. Geamurile se fac țăndări din pricina incendiului, iar o explozie violentă e posibilă oricând.

De la ce a pornit incendiul? 

Treizeci de elevi se aflau în autocar. Erau transportați din satele din apropiere la școală, în Moldova Nouă.

„Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că autocarul a fost în totalitate cuprins de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric produs la compartimentul motor”, a declarat Iuliana Rusan, purtător de cuvânt ISU Caraș-Severin.

Norocul a făcut ca elevii să fie scoși din autocare într-un timp record. Nimeni nu a fost rănit. Pompierii se întâlnesc tot mai des cu incendii auto pornite de la instalația electrică.

Autocarul avea o vechime de 16 ani și se pare că reviziile erau făcute la timp, spun polițiștii.