Mergem la vot în luna iunie, după ce autoritățile au decis să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare. Despre câte hârtii avem de ștampilat mai exact a venit cu răspunsul reporterul Diana Buzea, în cadrul jurnalului NEWSTIME.

Citește și: VIDEO Mircea Geoană, în topul încrederii pentru alegerile prezidențiale! Cine îl urmează?

„Anul acesta vom avea patru rânduri de alegeri.

Vorbim despre cele locale, cele europarlamentare, prezidențiale și parlamentare. Primele două vor avea loc pe data de 9 iunie, atunci când la secția de votare vom primi cinci buletine de vot. De ce atât de multe? Pentru că ne alegem în primul rând primarul, apoi consiliul local, consiliul județean, dar și președintele consiliului județean. Tot pe 9 iunie vom mai primi încă un buletin de vot, pentru europarlamentari. Imediat după ce apele se vor mai liniști puțin, coaliția va anunța și care este data exactă pentru alegerile prezidențiale.
Însă, din ce știm până acum, în prima parte a lunii septembrie va fi primul tur al alegerilor prezidențiale, urmând ca spre jumătatea lunii septembrie să mergem să votăm pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. În luna decembrie, la începutul lunii decembrie, vom mai merge încă o dată la vot, pentru a vota și parlamentarii”
, a declarat reporterul.