La ieșirea din țară s-a creat astăzi un trafic infernal din pricină că se circulă alternativ pe o singură bandă, iar lucrările la Podul Prieteniei sunt programate să dureze doi ani.

Aglomerație și nervi la ieșirea din țară

Chinul de pe lume e să treci Podul Prieteniei, spun șoferii care au drum spre Bulgaria. Se circulă doar pe un singur sens alternativ, iar cozile de mașini s-au întins pe sute de metri astăzi chiar dacă timpul de așteptare la semafoare ar fi trebuit să

fie de numai trei minute. „ Urcă foarte mult traficul camioanelor, iar noi turiștii suntem tot la fel blocați. E cu atât mai rău cu cât lucrările au început în plin sezon estival când turiștii se duc în vacanțe cu miile. Puteau să se gândească că nu e potrivit, nu este momentul potrivit. Un pic de lipsă de respect față de noi turiștii.”

Citește și: VIDEO Litoralul a fost invadat de alge. Turiștii refuză să mai intre în apă

Însă vecinii bulgari spun că reparațiile la pod trebuie făcute acum și ca să nu aibă ghinion au adus și un sobor de preoți care să sfințească lucrarea. Lucrările se desfășoară zilnic între 10 și 12 ore și sunt programate să dureze doi ani. Acum s-a început cu o porțiune de 400 sute de metri pe partea bulgărească și s-ar putea să existe unele momente în care circulația pe pod.

Podul Giurgiu Ruse a intrat în reparații în plin sezon estival

Să fie închisă total. Autoritățile române spun însă că sunt pregătite pentru această situație. „Vor fi suplimentate atât arterele de control cât și numărul polițiștilor aflați la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura a punctului de trecere.”

Citește și: VIDEO Șase copii au ajunși în spital, după ce au mâncat biscuiți care conțineau substanțe interzise. Un eveniment asemănător a avut loc și în Constanța

Aproximativ trei mii de mașini trec zilnic granița Giurgiu Ruse în weekend numărul se triplează. Turiștii care merg în vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia au o serie de rute alternative la dispoziție. Aceștia pot folosi și celelalte puncte de trecere a frontierei la granița cu Bulgaria precum Vama Veche, Negru Vodă, Ostrov, Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet și Calafat, evident călătoria se lungește cu câteva ore.